-- OGLAŠEVANJE --

Za šolo bo šel milijon evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Po neuspešnem iskanju koncesionarja za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva na objektu OŠ Ivana Cankarja Trbovlje (več TUKAJ), je občina Trbovlje objavila javno naročilo za celovito energetsko sanacijo stavbe šole in telovadnice ter okolice. Ponudbe zbirajo do 2. marca.

Za prenovo šole je občina v proračunu predvidela 1 milijon evrov, del sredstev, slabih 350.000 evrov bodo dobili iz evropskih sredstev, za 600.000 evrov pa se bo občina zadolžila.

Poleg tega bo občina namenila še dodatnih 15.000 evrov za pripravo projektne dokumentacije za izgradnjo dvigala za gibalno ovirane učence.

Obnavljali bodo med počitnicami

Šola, osnovni objekt je bil zgrajen daljnega leta 1901, je bila nazadnje popolnoma obnovljena leta 1948, telovadnica je bila dozidana leta 1969. Na šoli so leta 2015 obnovili streho, zdaj sledi energetska sanacija telovadnice, osnovnega objekta šole in nato ureditev okolice šole. Dela se bodo predvidoma začela 15. junija in zaključila najkasneje do 25. avgusta.

V okviru celovite energetske prenove bo na šoli izvedena toplotna izolacija zunanjega ovoja stavbe, zamenjano izolacijsko neustrezno stavbno pohištvo, nameščena zunanja senčila, izvedena hidroizolacija in vgradnja sistema prezračevanja in klimatizacije telovadnice, hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema ter vgradnja energetskega nadzorno informacijskega sistema.

SORODNI ČLANKI:

Za prenovo Cankarja vse pripravljeno, vendar …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --