-- OGLAŠEVANJE --

Za prenovo Cankarja vse pripravljeno, vendar …

Trboveljska osnovna šola bo na energetsko prenovo še počakala. Papirji pripravljeni.

-- OGLAŠEVANJE --

Za energetsko prenovo OŠ Ivana Cankarja je bila narejena celotna dokumentacija, izvemo na občini, kjer pojasnijo še: »Kaj od tega pa bo mogoče tudi realno izvesti, pa bo odvisno predvsem od tega, ali bodo za to na voljo kakšna druga sredstva na katerem od razpisov (ki jih trenutno še ni) in sredstev, ki jih ima na voljo občina.«

Po prenovi pričakujejo 52 odstotno zmanjšanje porabe energije

V projektno dokumentacijo, ki je pripravljena so vključili »domala vse«. Izvedbo toplotne izolacije zunanjega ovoja stavbe, zamenjavo izolacijsko neustreznega zunanjega stavbnega pohištva, namestitev zunanjih senčil, izvedba hidroizolacije in vgradnja sistema prezračevanja in klimatizacije telovadnice, hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema ter vgradnja energetskega nadzorno informacijskega sistema. Po izračunih sodeč naj bi z novo obleko stroške ogrevanja stavbe več kot prepolovili, kar pomeni, da bi na leto porabili približno 110 MWh manj.

Poleg energetske sanacije pa si na šoli in občini želijo tudi, da bi uspeli urediti še okolico šole, igrišča in učni vrt.

obnovitev 2015 (MLD)3In kdaj lahko otroci, starši in učitelji pričakujejo prenovo? »Trenutno spremljamo razpise in čakamo na primernega, glede na vsebino načrtovane izvedbe« za naš portal odgovorijo na občini.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --