today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.si1+1=2Za še boljše delo mentorjev

Za še boljše delo mentorjev

Srednja šola Zagorje se je še z nekaterimi drugimi šolami pod okriljem Biotehniškega centra Ljubljana povezala v konzorcij srednjih šol. Prijavili so se na razpis za projekt »Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2016-2021.«

Namen javnega razpisa je krepitev usposobljenosti mentorjev v podjetjih za kakovostno izvajanje mentorstva dijakom srednjih poklicnih in srednjih strokovnih šol, ki se praktično usposabljajo z delom (PUD), in študentom višjih strokovnih šol, ki se praktično izobražujejo pri delodajalcih (PRI), ter ostalim udeležencem drugih oblik praktičnega usposabljanja oziroma izobraževanja (vajenci). Za mentorje v podjetjih se bodo izvajala brezplačna vsaj 24-urna usposabljanja, skladno s programom usposabljanja.

V Zagorju že izvedli prvo izobraževanje

ss-zagorje1

V Srednji šoli Zagorje bodo v teku projekta izvedli štiri izobraževanja. “Pohvalimo se lahko, da je za nami uspešno prvo izobraževanje mentorjev. 30. novembra smo podelili priznanja 17 udeležencem. Podelitev smo obeležili s kulturnim programom, ki so ga pripravili dijaki naše šole, in s kulinarično pogostitvijo. Zadovoljstvo na obrazih udeležencev je bilo dokaz, da je za nami še eno uspešno sodelovanje in povezovanje z delodajalci. V praksi dokazujemo, da šola ni samo vzgojno izobraževalni proces za dijake, ampak še mnogo, mnogo več. Z mislimi pa smo že pri naslednji, drugi izvedbi,” pravijo na Srednji šoli Zagorje.

Za večjo usposobljenost mentorjev v podjetjih

Pričakovani učinki so v usposabljanje vključiti najmanj 5000 mentorjev iz podjetij, in sicer 2650 mentorjev v vzhodni regiji in 2350 mentorjev v zahodni regiji. Izvajanje tega projekta bo pomenilo dvig usposobljenosti mentorjev v podjetjih, ki so ključni za kakovostno izvajanje praktičnega usposabljanja z delom in praktičnega izobraževanja pri delodajalcih.

ss-zagorje2

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...