-- OGLAŠEVANJE --

Za projekte, ki jih bodo izbrali občani sami, so v Trbovljah namenili 50.000 evrov

Financiranju projektov, ki jih predlagajo in izberejo občani Trbovelj, bodo na Občini v naslednjem letu namenili 50.000 evrov.

-- OGLAŠEVANJE --

Območja Občine Trbovlje so se za namen izvedbe tako imenovanega participativnega proračuna, ki občanom omogoča financiranje njihovih projektov, razdelila na 5 območij, in sicer KS Čeče, KS Klek, KS Franc Salamon in KS Dobovec. V petem območju pa se skupaj nahajajo krajevne skupnosti Alojz Hohkraut, Center, Franc Fakin, Ivan Keše, Fric Keršič in Zasavje.

Prebivalci posameznih skupnosti bodo lahko pripravili predlog za projekt in z njim kandidirali za finančna sredstva Občine Trbovlje. V vsakem od območij bodo prebivalci z glasovanjem odločali, kateri projekt želijo realizirati in nato za izvedbo v letu 2025 prejeli do 6000 evrov, za območje 5 pa so namenili 26.000 evrov. Ko bodo predlogi pripravljeni, bodo občani prejeli vabilo za glasovanje in s tem omogočili realizacijo ideje, ki bo njim najbolj všeč.

Spomnimo, o participativnem proračunu in delavnicah, ki so za namen priprave konkretnih predlogov in izpolnjevanju obrazcev že potekale, smo pisali TUKAJ.

Sorodni članki:

V Trbovljah le en uporaben predlog za participativni proračun

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --