-- OGLAŠEVANJE --

Za najem na Kumu zahtevali višjo ceno kot v središču prestolnice

Televizijski oddajnik na Kumu večinoma sameva, saj oddajni center že nekaj let nima več stalne posadke. V Delavskem domu Trbovlje so dobili zamisel, kako bi prazne prostore dobro izkoristili.

-- OGLAŠEVANJE --

Prazne prostore oddajnika na Kumu želi DDT dobiti v uporabo in upravljanje, v njih bi nastal center novomedijske umetnosti, muzej, rezidence, … svoje mesto bi dobil tudi Laibach. Vendar …

Pogovori z vodstvom RTV zaenkrat neuspešni

Zoran Poznič

“Vsa zgodba se vleče že peto leto, in več kot očitno je, da si na RTV ne želijo kakršnegakoli posega v njihovo sveto pravico do praznih prostorov na televizijskemu oddajniku Kum,” je razočaran direktor DDT Zoran Poznič, ki se je skupaj s trboveljsko županjo pred slabim mesecem sestal z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.

Prejšnje vodstvo RTV namreč ni imelo “pooblastil” za sklenitev kakršnega koli upravljanja z enega zavoda na drugega, razloži Poznič. Objekt in zemljišče sta last Republike Slovenije, oddana v upravljanje RTV Slovenija.

Za najem bi zaračunali 10 evrov na kvadratni metrov

Foto: RTV Slovenija

“Ker do tega dogovora v prejšnjih letih nikakor ni bilo mogoče priti, smo se poskušali dogovoriti za prehodno obdobje, ko pa bo vodstvo RTV opolnomočeno, za razumno najemnino za del prostorov na oddajniku. Po več kot dveletnih pogajanjih so nam ponudili ceno najema 10 evrov na kvadratni meter. Ta cena je višja kot cena najema kvadratnega metra poslovnega prostora v središču prestolnice. Seveda je bilo to za nas nesprejemljivo,” pravi Poznič.

Na zadnjem sestanku je Kadunc povedal, da na oddajniku RTV zopet načrtuje planinski dom za planinsko društvo RTV (projekt, ki so ga pred štirimi leti že opustili). Dogovorili smo se vsaj, da nam dajo novo ponudbo za delni najem, medtem pa na Ministrstvu za kulturo skušamo doseči delni prenos upravljanja.

In kaj pravijo na RTV Slovenija?

Foto: RTV Slovenija

Njihova služba za odnose z javnostjo nam je sporočila, da oddajni center Kum že nekaj let nima več stalne posadke, tehniki ga obiskujejo enkrat tedensko, v primeru potrebe pa tudi pogosteje.

“Z načrti Delavskega doma smo bili pred časom seznanjeni. Trenutno proučujemo možnost uporabe prostih kapacitet objekta za druge telekomunikacijske namene, za kar je objekt prednostno namenjen. Ugotavljamo tudi dopustnost uporabe prostorov v bližini telekomunikacijskih naprav,” pravijo na RTV Slovenija.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --