12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoZa izkušene in začetnike: Zasavje ujeto skozi fotografski objektiv

Za izkušene in začetnike: Zasavje ujeto skozi fotografski objektiv

V vseh treh zasavskih občinah bo med 22. in 24. septembrom potekal drugi fotografski natečaj Ex-Tempore ‘Zasavje skozi fotografski objektiv’, ki ga organizira Foto društvo Goga Zagorje. Prijave zbirajo do četrtka, 21. septembra.

Za izkušene fotografe in za začetnike

“Fotografski natečaj je zanimiva izkušnja za vse sodelujoče, ne glede na to, ali so izkušeni fotografi ali začetniki. Vsi sodelujoči imajo popolnoma enake pogoje: vreme, svetlobo, motiviko in omejeno območje fotografiranja – to je Zasavje. Tako lahko v ospredje pride njihova kreativnost in izvirnost,” pojasni Vukašin Šobot, tajnik Foto društva Goga.

“Želimo si, da se natečaja udeležijo vsi ljubitelji fotografije, ki menijo, da lahko s svojimi fotografijami pripomorejo k drugačnem pogledu na Zasavje.”

Skupna točka: Zasavje

Lani je prvo nagrado osvojil Matej Pušnik, ki je prepričal s serijo desetih fotografij portretov z naslovom ‘Zagorje smo ljudje’.

Že lanski odziv na prvi natečaj je bil presenetljiv, pravi Šobot, sodelovali so avtorji iz vseh treh zasavskih občin ter Kamnika in Ljubljane: “Motivi so bili raznovrstni, od portretne fotografije, industrijske in pokrajinske, pa tudi reportažne in ‘close-up’ fotografije. Vsem pa je bilo skupno to, da so bili na njih motivi, na katerih je bilo moč prepoznati Zasavje.”

Najboljše fotografije bodo nagrajene

Žirija, ki jo bodo sestavljali profesionalni fotograf Stane Weiss, slikar in karikaturist Jože Ovnik ter profesionalni fotograf Branko Klančar, se bo sestala v začetku oktobra. Podelili bodo tri nagrade in največ tri diplome za najuspešnejše posnetke. Najboljše fotografije bodo nagrajene ob odprtju razstave, 18. oktobra. Kakšne bodo nagrade, pa zaenkrat ostaja skrivnost.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...