Z županom iz oči v oči v vseh 10 krajevnih skupnosti

0
811

Kaj potrebuje posamezna skupnosti, vedo najbolj tisti, ki živijo tam. Nov veter, ki ga ustvarja jeseni izvoljeni župan s svojimi sodelavci, vključuje tudi sodelovanje širše javnosti pri odločanju. Prvi korak je 10 obiskov krajevnih skupnosti, kjer je dobrodošel vsak in prav vsak bo lahko poklepetal pred pol leta izvoljenim županom.

Prvo srečanje v prejšnjem tednu so izvedli v KS Alojz Hohkraut, preostalih devet pa bo Zoran Poznič obiskal v mesecu juniju. Na prvi lokaciji so govorili o ureditvi Športnega parka Kipe, ureditvi pešpoti do Retja, čiščenju zelenih brežin in ureditvi cest – to je namreč najbolj zanimalo prisotne. Župan je še bolj pobrobno predstavil projekt podjetja Dewesoft, Mesto akrobatov, ki bo zaživelo na opuščenih rudniških površinah na Lakonci, saj se tudi ta predel mesta nahaja prav v KS Alojz Hohkraut. Krajanom je podrobno predstavil vizijo razvoja mesta in aktivnosti, ki jih že in jih še bodo izvajali v bližnji prihodnosti.

Naslednji obisk trboveljske občinske uprave bo v KS Čeče, kjer bodo krajani lahko sproščeno poklepetali s prvim možem občine pod nadstreškom pred gasilskim domom v Čečah.

Bo Mehanika dobila novo vsebino? Kje bo nov vrtec in kam gre glasbena šola?