-- OGLAŠEVANJE --

Bo Mehanika dobila novo vsebino? Kje bo nov vrtec in kam gre glasbena šola?

-- OGLAŠEVANJE --

V zadnjem času se veliko govori o premestitvi osnovnih šol, vrtca – predvsem v spodnjem delu Trbovelj. Da se dogajajo premiki tudi na tem področju, je potrdil trboveljski župan in navrgel nekaj možnosti, med katerimi tehtajo.

Nobena od idej še ni potrjena, je pa gotovo, da premestitve in selitve bodo. »Prihajamo v zaključni projekt vsebine za zgradbo Mehanike,« primakne Zoran Poznič ob grobi predstavitvi načrtov občine na področju izobraževanja. Podružnična šola Alojza Hohkrauta je v slabem stanju, nujno nove prostore potrebuje tudi vrtec, saj sta enoti Ciciban in Mojca dotrajani. A trenutna občinska uprava ne želi reševati težav zgolj za leto, dve. Poznič je odločen, da morajo iskati rešitve, ki bodo uporabne vsaj 5, 10 let, sploh s predpostavko, da se bo zaradi Mesta akrobatov povečalo število prebivalstva, predvsem mladih družin.

Lokacija na Polaju gotovo ne, nove vsebine v Partizana in Mehaniko

Lokacija na Polaju, ki jo je planirala prejšnja občinska uprava za gradnjo nove šole skupaj z vrtcem, zanjo pa pripravila tudi že projekte, zagotovo ne bo nova izobraževalna lokacija, so določili na občini. Točna lokacija novega vrtca še ni izbrana, kot smo že poročali, je še vedno v igri tudi gradnja dodatnega nadstropja na vrtčevski enoti v južnem delu Trbovelj. Na mizi so vsaj tri verzije, nam zaupa župan, a poleg projektnih idej, želi še dogovor s stroko.

Po prvih sestankih z vsemi trboveljskimi ravnateljicami zbirajo informacije tudi za možnost selitve glasbene šole v stavbo Partizana, kot ena izmed možnosti za izobraževalne prostore se pojavlja tudi Mehanika. Vsekakor, še odločno poudari Poznič, pa se bo glasbena šola preselila s hriba bližje centru mesta.

FOTO: Na tem mestu bi občina rada zgradila novo in sodobno šolo ter vrtec

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --