9.8 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Vse bolj pestri programi na zagorski srednji šoli

Vse bolj pestri programi na zagorski srednji šoli

Vsako leto se nekaj naučimo, pravijo na Srednji šoli Zagorje, kjer so sestavili izbor programom z bogato in kvalitetno vsebino, ki tlakuje pot do samostojnosti posameznika. »Dijake želimo usmeriti na pot samostojnosti in vseživljenjskega učenja, odprtosti, strpnosti ter sprejemanja različnosti«, povedo.

»Šola me je pozitivno presenetila, od zaposlenih do dijakov.«

»V šoli nama je zelo všeč, profesorji so prijazni, predmeti pa zanimivi. Običajno se nam pouk začne ob 8. uri in traja najdlje do 14. ure. Za program trgovec sva se odločili, ker radi pomagava in delava z ljudmi.« Ema in Mateja, 2. letnik programa trgovec

»Za to srednjo šolo sem se odločila, ker me že od malega veseli zdravstveni poklic in zelo rada pomagam ljudem. Na sploh pa mi je na tej srednji šoli všeč, da si vsak profesor vzame čas za vsakega dijaka in mu dobro in podrobno razloži snov ter mu pomaga, če to potrebuje.« Tinkara Pervinšek, 1. letnik zdravstvene nege

»Šola me je pozitivno presenetila, od zaposlenih do dijakov. Profesorji so zelo prijazni, najpomembneje pa je to, da nas dobro pripravijo na kasnejšo zaposlitev ali nadaljnje šolanje. Kljub trenutnim razmeram, so pokazali, da jim ni vseeno in se vzeli čas za dodatno razlago tudi v popoldanskem času in tako svoje delo opravili bolje kot bi lahko.« Domen Leskovšek, 4. letnik zdravstvene nege

»Šolo bi priporočal zaradi prijaznih profesorjev, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Zato ker sem na tej šoli pridobil ogromno izkušenj in znanj v kuhinji tako v šoli kot tudi s praktičnim usposabljanjem v tujini.« David Brodnik, 5. letnik programa gastronomija (PTI)

V Srednji šoli Zagorje so razvili kakovostno ponudbo različnih izobraževalnih programov s področja zdravstva, gostinstva, turizma, trgovine, storitvenih dejavnosti za mladino in odrasle.

zdravstvena nega – srednje strokovno izobraževanje

trgovec – srednje poklicno izobraževanje

gastronomske in hotelske storitve – srednje poklicno izobraževanje

pomočnik v biotehniki in oskrbi – nižje poklicno izobraževanje

ekonomski tehnik – poklicno-tehniško izobraževanje

gastronomija – poklicno-tehniško izobraževanje

Po podatkih Poklicnega barometra 2020 Zavoda za zaposlovanje so na seznamu iskanih poklicev tudi natakarji, kuharji, prodajalci in poklici iz področja zdravstvene oskrbe – torej poklici, za katere izobražujejo na Srednji šoli Zagorje. O delovnih potrebah za programe zagorske srednje šole pričajo tudi izkušnje, nam zaupa Živa Pirnar, svetovalna delavka na SŠ Zagorje: »Po zaključku šolanja dijaki dobijo zaposlitev ali pa se delodajalci s ponudbami za zaposlitev obrnejo na šolo«.

V šolskem letu 2019/2020 so začeli izobraževati dijake v prenovljenem programu zdravstvene nege. V predmetnik je vključenih več socialnih veščin, poleg tega pa dijaki po uspešno zaključenem programu pridobijo (spremenjen) naziv tehnik/tehnica zdravstvene nege.

Poleg rednega programa aktivni tudi na športnem in kulturnem področju

Dijaki se lahko poleg rednega pouka vključijo še v različne projekte, v katerih razvijajo svoja močna področja in ustvarjalnost. Z različnimi prilagoditvami dijakom omogočajo, da se poleg šole aktivno udejstvujejo tudi na športnem in kulturnem področju.

Informativni dan 2021

Vabljeni, da se udeležite letošnjega informativnega dne, ki bo potekal 12. februarja ob 9. in 15. uri ter 13. februarja ob 9. uri preko spletne strani www.sszagorje.si . Že sedaj pa vas vabijo, da se virtualno sprehodite po šolskem poslopju, si ogledate predstavitve izobraževalnih programov, poiščite pa tudi presenečenje, ki vam lahko prinese nagrado.

Dijakom omogočajo vključitev v raznovrstne projekte. Izkušnje z delom v tujini lahko dijaki pridobijo v mednarodnem projektu Erasmus +, v katerem lahko praktično usposabljanje z delom, ki je del predmetnika v vseh izobraževalnih programih, opravljajo v tujini. Takšno izkušnjo so omogočili dijakom v vseh izobraževalnih programih, v zadnjih letih pa so potovali v Milano, na Tenerife in v Malago. Aktivnosti v Ekošoli, Zdravi šoli, Mepiju, in v Šoli ambasadorki Evropskega parlamenta dijakom omogočajo, da si širijo obzorja, krepijo ustvarjalnost in medosebne odnose, v sodelovanju z lokalno skupnostjo pa lahko pokažejo svoje strokovno znanje in čut za druge.

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

Tudi mi smo bili poleg: informativni dnevi v Zasavju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...