22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siZasavskoVrelec zasavskih idej

Vrelec zasavskih idej

V okviru tedna moderiranja, ki poteka med 17. in 23. oktobrom, je Zagorje ob Savi gostilo Proaktivno kavarno z naslovom »Ideje za Zasavje- s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«.

Organizatorja dogodka sta bila Društvo moderatorjev Slovenije in novoustanovljena proaktivna kavarnaRegionalna razvojna agencija Zasavje, Zagorje pa je bilo le eno od osmih krajev po Sloveniji, kjer je kavarna potekala. Pobudniki so svoje ideje na hitro predstavili, nato pa so jih udeleženci v treh krogih razvijali in nadgrajevali. Poleg pobudnikov idej in ostalih udeležencev so se dogodka udeležili tudi predstavniki gospodarstva, lokalni odločevalci in predstavniki nevladnih organizacij.

Nore ideje

V Zasavju so od nekdaj doma dobre ideje. Včasih na prvi pogled ‘nore’ in neizvedljive, je povedal Tadej Špitalar, v. d. direktor Regionalne razvojen agencije.  Z  vztrajno voljo, znanjem, srčnostjo in trmo so jih znali uresničiti v praksi, včasih pa se je ob njih tudi iskrilo. Ideje in pobude, ki prihajajo ‘od spodaj navzgor’ imajo največjo vrednost. Proaktivna kavarna je zato odličen način vključujočega skupinskega dela, ki krepi pozitivno motivacijo in medsebojno zaupanje.

proaktivna kavarnaMoč Proaktivne kavarne je v tem, da mobilizira inteligenco skupnosti in podpre pogumne posameznike pri njihovih idejah, je bistvo povzela Polona Siter Drnovšek, članica Društva moderatorjev Slovenije in vodja zasavske Proaktivne kavarne.

Srečanje je bilo navdihujoče za vse udeležence, še posebej za tiste, ki v uresničitev svoje ideje niso dovolj verjeli. V okviru proaktivne kavarne so prejeli informacije in spodbudo, ki bodo pripomogli k nadaljnjemu delu, je pojasnila Nina Beja, udeleženka.

Mednarodne dimenzije

proaktivna kavarnaNa Proaktivni kavarni so udeleženci podprli naslednje ideje: medpodjetniški center za usposabljanje, steklarske »Hot shops«, turistične kmetije z dogodivščinami, prometni park za otroke, mobilna aplikacija RRA Zasavje ter skupinski prevozi z električnimi avtomobili. Ideja Katje Drač, pobudnice steklarskih »Hot shops«, zajema ureditev območja pri vili de Seppi v Hrastniku, kjer bi se izvajale še delavnice pihanja stekla, ideja pa bi sčasoma dobila mednarodne dimenzije. Da to ni bil zadnji tovrsten dogodek v Zasavju, je želja vseh udeležencev.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...