-- OGLAŠEVANJE --

Vidijo luč na koncu tunela?

Kot kaže nad idejo o izgradnji predora Trbovlje - Prebold trboveljski svetniki še niso povsem obupali, čeprav je kmalu po ustanovitvi posebne delovne skupine vse potihnilo.

-- OGLAŠEVANJE --

“Dokler ne vidim bagrov pri Laškem, ne verjamem, da bo tam potekala trasa tretje razvojne osi,” je trboveljska županja Jasna Gabrič soglašala s pobudo svetniške skupine SMC na zadnji seji občinskega sveta, da se pozove ministrstvo za infrastrukturo, naj ponovno preuči možne trase. Zaradi nasprotovanja civilne iniciative občanov Laškega svetniki ponovno vidijo iskrico upanja, da bi traso tretje razvojne osi morda speljali v bližini Trbovelj.

O možnosti izvedbe tunela Trbovlje – Prebold, od katere po mnenju nekaterih zavisi razvoj ali pa nadaljnja stagnacija občine Trbovlje, je bila že pred časom izdelana idejna zasnova v treh variantah. Vse tri predvidevajo vstop v zgornjem Gabrskem in izhod v predelu Marije Reke v občini Prebold. Župan Prebolda pa je bil pripravljen sofinancirati projektno dokumentacijo za izgradnjo tunela.

3. razvojna os srednji delZa preučitev možnosti izvedbe predora Trbovlje – Prebold so konec lanskega leta Trboveljčani ustanovili 9-člansko delovno skupino, katere predsednik je bil nekdanji podžupan Tadej Špitalar. A se je ta sestala zgolj dvakrat. “Delovna skupina naj se prevetri in naj bo bolj aktivna,” je predlagal Borut Dolanc, svetnik SDS. Da so podobnih misli, je ugotavljala županja Jasna Gabrič, ki je že podpisala sklep o novi sestavi skupine, katere vodja bo zdaj Iztok Hribovšek, svetnik Liste za naše Trbovlje.

Rezultate novo sestavljene delovne skupine bomo spremljali tudi na ZON.si.

Vpogled v tretjo razvojno os

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --