19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoVIDEO: Guus in Justina na rolki in v teniskah po Hrastniku

VIDEO: Guus in Justina na rolki in v teniskah po Hrastniku

Guus in Justina sta se vsak po svoje – eden z rolko, druga v teku – odpravila raziskat “športni” Hrastnik.
V sklopu mednarodnega projekta Evropske prostovoljske službe (EVS) z naslovom Bodi aktiven, bodi zdrav sta Guus Geurkink in Justina Šakinskaite, prostovoljca z Nizozemske in iz Litve med svojim devetmesečnim bivanjem v Hrastniku s svojim znanjem, idejami in inovativnostjo oblikovala aktivnosti mladinskega centra ter poskrbela za večjo prepoznavnost in osveščenost o pomenu aktivnega preživljanja časa in zdravega načina življenja, opisujejo njun doprinos v Mladinskem centru Hrastnik.

VIDEO:

Mlada prostovoljca ste se seznanila z delovanjem številnih športnih klubov in razmišljala o možnostih, kako privabiti mlade na športno infrastrukturo v občini, raziskala in ovrednotila sta okoliške pohodniške poti ter postavila geocaching točke, ki opozarjajo na industrijsko, kulturno oziroma naravno dediščino okolja.
Eden bolj odmevnih rezultatov projekta je tudi kratki filmček, v katerem so predstavljena številna hrastniška športna društva s katerimi sta prostovoljca prišla v stik in tudi bogata športna infrastruktura v Hrastniku.
»Raziskave Nacionalnega inštituta za zdravje so pokazale, da se – podobno kot drugod po Sloveniji – tudi pri nas srečujemo s prekomerno telesno težo mladih, zato smo se odločili, da tokratni projekt usmerimo v spodbujanje  telesne aktivnosti, saj ta dokazano izboljšuje psihofizične sposobnosti posameznika in pripomore k boljšemu počutju, večji ustvarjalnosti in delovni zmožnosti,« je povedal direktor Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek in obljubil, da bodo še nadaljevali z spodbujanje športne aktivnosti med mladimi.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...