17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoVIDEO: Guus in Justina na rolki in v teniskah po Hrastniku

VIDEO: Guus in Justina na rolki in v teniskah po Hrastniku

Guus in Justina sta se vsak po svoje – eden z rolko, druga v teku – odpravila raziskat “športni” Hrastnik.
V sklopu mednarodnega projekta Evropske prostovoljske službe (EVS) z naslovom Bodi aktiven, bodi zdrav sta Guus Geurkink in Justina Šakinskaite, prostovoljca z Nizozemske in iz Litve med svojim devetmesečnim bivanjem v Hrastniku s svojim znanjem, idejami in inovativnostjo oblikovala aktivnosti mladinskega centra ter poskrbela za večjo prepoznavnost in osveščenost o pomenu aktivnega preživljanja časa in zdravega načina življenja, opisujejo njun doprinos v Mladinskem centru Hrastnik.

VIDEO:

Mlada prostovoljca ste se seznanila z delovanjem številnih športnih klubov in razmišljala o možnostih, kako privabiti mlade na športno infrastrukturo v občini, raziskala in ovrednotila sta okoliške pohodniške poti ter postavila geocaching točke, ki opozarjajo na industrijsko, kulturno oziroma naravno dediščino okolja.
Eden bolj odmevnih rezultatov projekta je tudi kratki filmček, v katerem so predstavljena številna hrastniška športna društva s katerimi sta prostovoljca prišla v stik in tudi bogata športna infrastruktura v Hrastniku.
»Raziskave Nacionalnega inštituta za zdravje so pokazale, da se – podobno kot drugod po Sloveniji – tudi pri nas srečujemo s prekomerno telesno težo mladih, zato smo se odločili, da tokratni projekt usmerimo v spodbujanje  telesne aktivnosti, saj ta dokazano izboljšuje psihofizične sposobnosti posameznika in pripomore k boljšemu počutju, večji ustvarjalnosti in delovni zmožnosti,« je povedal direktor Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek in obljubil, da bodo še nadaljevali z spodbujanje športne aktivnosti med mladimi.
- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X