-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Ceroz ni le finančna katastrofa, je tudi ekološka bomba!

Oba direktorja, pripravljalci revizije poslovanja in zagorski župan s svetniki so včeraj po dolgem in počez o težavah, ki izvirajo iz deponijo v Uničnem. Najbolj zaskrbljujoče je, da ne gre le za skoraj 3 milijonski dolg, temveč tudi za ekološko katastrofo.

-- OGLAŠEVANJE --

Revizijo poslovanja za zadnja leta, ki so jo naročili v Cerozu, so označili kot strogo zaupen dokument, ki javnosti ni na vpogled. Direktor Jože Velikonja odgovarja, da so se tako odločili da bi najprej sami pregledali zgodbo, ki je pripeljala do situacije, kjer so danes. Kljub temu pa župan Matjaž Švagan ne želi skrivati javnosti, kaj se je dogajalo na Cerozu in je zahteval poročanje o reviziji na včerajšnji izredni seji.

Skoraj 3 milijone evrov šteje izguba, ki se z vsakim dnem še povečuje, izvemo. Da pa ne gre le za finančno katastrofo, odločno opozori tehnični direktor Ceroza Enes Rakovič, temveč, da je odlagališče ekološka bomba. Regijski center je bil zgrajen na odlagališču kemične tovarne, kjer so odlagali sodro. Iz sodre še vedno sulfati prodirajo v zemljo in uničujejo okolje, predvsem potok Breznico. Prav tako Rakovič opozori še na požarno ogroženost, odlagališče je namreč zasuto z mešanimi komunalnimi odpadki, točnega podatka, koliko teh je sploh ni, z izračuni, ki so jih naredili na podlagi zračnih posnetkov naj bi bilo na vrhu Marnega okoli 8000 ton mešanih odpadkov. Te odpadke »spraviti« v promet pa bo vse težje, naš še pouči, saj so premočeni, uničeni in njihov odvoz, zaradi slabe kvalitete, vse dražji.

Po tem, ko so izvedli »trboveljski Brexit« kot izstop Trbovelj iz družbene pogodbe imenuje Matjaž Švagan, situacijo rešujejo še štirje župani. Ti so se dogovorili, da bodo igrali z odprtimi kartami in obenem ne izključuje izstopa iz družbene pogodbe tudi drugih občin. Da to storijo, imajo čas še do septembra letos, saj bodo tudi Trboveljčani kot družbeniki izključeni šele januarja prihodnje leto. Sicer pa, še doda prvi Zagorjan, »to bo zgodba, ki se bo vlekla še desetletja.«

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --