-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.si1+1=2Veste, katere enote zasavskih vrtcev so zaprte?

Veste, katere enote zasavskih vrtcev so zaprte?

V času počitnic marsikje zlasti starši dveh ali več otrok ostajajo doma, da šoloobvezni otroci niso sami in nemalokrat ob tem doma ostanejo tudi njihovi mlajši sorojenci. Vrtci že pred nastopom počitnic poizvejo, koliko otrok naj bi bilo v času “krompirjevih” počitnic odsotnih ter se temu kadrovsko in prostorsko prilagodijo. V Zasavju je več odprtega kot zaprtega.

V Vrtcu Radeče v času jesenskih počitnic poslujeta obe enoti. V enoti Biba Baja sta odprti dve igralnici, v enoti Čira čara pa štiri: v spodnjem in v zgornjem nadstropju po dve.

Otroško igrišče vrtca Maja po preureditvi. Foto: Damir Kozolič

Iz Vrtca Zagorje ob Savi pa sporočajo, da bo v času jesenskih počitnic odprtih vseh pet enot vrtca (Maja, Center, Smrkci, Ciciban in Kekec). Glede oddelkov vrtca, ki delujejo v podružničnih šolah pa je takole: Otroci iz oddelka v PŠ Čemšenik bodo v počitniškem tednu obiskovali Enoto Smrkci, otroci iz oddelkov v PŠ Kisovec in PŠ Mlinše pa ostajajo na stalni lokaciji (razen v primeru, da bi se število prisotnih otrok med tednom bistveno znižalo).

“Starše smo zaradi bolj optimalne organizacije dela prosili, da so otroka v primeru odsotnosti v tednu od 25. do 29. 10. 2021, odjavili v aplikaciji Web Vrtec do 22. oktobra. Delo smo organizirali na podlagi podatkov, s katerimi smo razpolagali,” opisuje ravnateljica zagorskega vrtca Darja Rakovič.

Trbovlje zaprle le en oddelek, Hrastnik dva, v Litiji vsi odprti

Enota Vrtca Hrastnik na Dolu pri Hrastniku

V Vrtcu Litija imajo devet enot in oddelkov in kot so potrdili danes zjutraj, prav noben ni zaprt.

V času od 25. do 29. oktobra v Vrtcu Trbovlje so zaprli zgolj oddelek na Osnovni šoli Antona Hohkrauta – ker je v tem tednu pač zaprta šola.

Iz Vrtca Hrastnik so odgovorili, da sta zaprti dve enoti: tista na OŠ NH Rajka Hrastnik in enota Sonček, otroci, ki ju sicer obiskujejo pa so ločeno razporejeni v še preostali dve hrastniški enoti (Dolinca in Lučka).

 

SORODNI ČLANKI:

Počitnice prihajajo! Kaj se bo kje dogajalo?

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X