4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Vesela sobota v Hrastniku: razigrano in navihano bo

Vesela sobota v Hrastniku: razigrano in navihano bo

Jutri bi po načrtih moralo potekati druženje na Funštercu, festivalu stekla in zasavske kulinarike, ki bi letos praznoval okroglih 10 let. A ker festival z vsemi ukrepi in omejitvami ne bi bil to, kar je, so organizatorji kulinarični del festivala s težkim srcem prestavili še za eno leto. V sklopu nesojenega Funšterca bodo nekateri vseeno prišli na svoj račun – in to najmlajši.

Odločili so se namreč, da to sončno septembrsko soboto polepšajo in popestrijo vsaj otrokom in izpeljejo vsaj spremljevalni otroški program, ki so ga poimenovali »Hrastkov dan«.

Za otroke so pripravili kup zanimivih delavnic in predstav. Od 15.00 do 19.00 bodo tako lahko otroci uživali na napihljivih igralih, se pomerili v športnih in družabnih igrah, se udeležili ustvarjalnih delavnic, uživali ob animaciji z baloni in se prepustili spretnim rokam ob poslikavi obraza.

Ob 15.00 bodo lahko prisluhnili pripovedovanju pravljic, ob 15.30 pa prav posebni predstavi Kamišibaj gledališča. Kamišibaj (jap. kami: papir, šibaj: gledališče) je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

Obiskala jih bo tudi skupina Perkakšns, ki bo izvedla bobnarski nastop, po njem pa se bodo kot bobnarji lahko preizkusili tudi otroci. Za pravo zabavo in pravljično vzdušje pa bo poskrbel čarodej Jole Cole s čarovniško predstavo »Skrivnostni kovček«, ki se bo začela ob 17.30 uri. “Tega nikakor ne smete zamuditi,” pesto dogajanje opisujejo.

Tudi za starše bo poskrbljeno v »Kotičku za starše«, kot so poimenovali gostinsko ponudbo,
“Zato, dragi otroci in starši, jutri, 11. septembra, od 15. ure dalje vabljeni v športni park na Logu, kjer vam Mladinski center Hrastnik, KRC Hrastnik, Večgeneracijski center Zasavje in Knjižnica Hrastnik pripravljamo dan poln zabave in smeha. Seveda pa brez vsaj koščka sveže pečenega funšterca vseeno ne bo šlo”, so pomežiknili organizatorji.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...