-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju šola za starše z diplomirano babico in predstavnico Centra

-- OGLAŠEVANJE --

Šola za starše je v Zagorju bogatejša za obisk diplomirane babice in predstavnice Centra za socialno delo. Vsaka na svojem področju bodočim staršem predstavita, kaj jih čaka in kaj vse lahko koristijo. 

Izobraževanje poteka v dveh delih, pojasni Gaja Ribič organizatorka programa v zagorski zdravstveni ustanovi. Začetni sklop je namenjen prvi fazi nosečnosti, nekje do 20. tedna. Dotaknejo pa se primerne prehrane nosečnic kot tudi mnogih vprašanj povezanih s samo nosečnostjo. Mamicam pokažejo tudi telovadbo, ki jo lahko izvajajo vsakodnevno.

Šola za starše je brezplačen program, ki ga organizira Zdravstveni dom Zagorje. Izvaja se vsak mesec, srečanja pa potekajo v živo v ZD Zagorje. Program je namenjen vsem bodočim mamicam in tudi očetom, ki se želijo pripraviti na novo poglavje na njihovi življenjski poti.

Drugi del predavanj poteka približno dva meseca pred rokom poroda. Ta del predavanja je obsežnejši, zato se vsebina razdeli na dva dneva. Prvi dan nosečnice obišče predstavnik Biobanke in predstavi shranjevanje matičnih celic. “Podamo informacije o nosečnosti, svetujemo, skupaj se pripravljamo na prihod novorojenčka, pa tudi veliko časa namenimo porodu, dihalnim vajam in dojenju,” predstavi vsebino programa Ribičeva. Drugi dan se staršem predstavi Mirela Buljubašić iz Centra za socialno delo, ki prisotne seznani z vsemi pravicami, ki jih kot novopečeni starši imajo.

Špela Rebernak

Na predavanjih je prisotna diplomirana babica Špela Rebernak, ki jo mamice srečajo tudi v porodnišnici Trbovlje. “Največkrat nosečnice zanima, kako bodo vedele kdaj priti na porod.” Udeležencem so strokovnjaki na svojem področju na voljo tudi za različna vprašanja – in teh je vedno veliko, v smehu dodajo naše sogovornice.

Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani ZD Zagorje ali po telefonu.

 

V Zagorju odprta povsem nova zobna ambulanta, pacienti se že lahko opredelijo

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --