1.1 C
Trbovlje
sobota, 2. decembra 2023
ZON.siAktualnoV Zagorju dan brezplačne izposoje električnih koles

V Zagorju dan brezplačne izposoje električnih koles

Že smo pisali o tednu mobilnosti, v katerem denimo Občina Trbovlje podarja 5 članarin za sistem TRAJBI – več TUKAJ, Občina Zagorje ob Savi pa se je odločila, da bo celoten dan namenjen brezplačni izposoji električnih koles. Četrtek, 22. september pa bo tudi dan, ko bo na Mestni ploščadi odprta nova polnilnica, poskrbeli bodo za spremljevalni program in tudi nagrade. 

“Apelira na vse občane, da se v službo in po opravkih, če je le mogoče, odpravite peš, z javnim prevozom ali s kolesom,” pravijo na občini, kjer spomnijo tudi, da je natanko eno leto od predaje električnih koles ZaNaprej v javno uporabo. Polnilnice najdete na železniški postaji v Zagorju, v parku dr. Janeza Drnovška, v Evroparku ter v Kisovcu in na Izlakah.

V enem letu od vzpostavitve sistema izposoje električnih koles so Zagorjani z izposojo zadovoljni. Zabeležili so namreč 2800 izposoj, v sistem pa se je registriralo okoli 570 občanov.

V četrtek, 22. septembra, pa bodo v Zagorju dodali še eno mesto, kjer si boste lahko izposodili kolesa, in sicer ob mestni ploščadi. Med 12. in 16. uro bodo prisotni predstavniki Nomaga, ki v Zagorju skrbi za sistem izposoje koles in bodo pomagali pri registraciji koles, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalni program.

Občina Zagorje ob Savi se bo z Zavodom za šport Zagorje pridružila aktivnostim ob Evropskem tednu mobilnosti in dnevu brez avtomobila. Evropski teden mobilnosti tradicionalno poteka vsako leto med 16. in 22. septembrom, tradicionalno pa se 22. septembra zaključi z dnevom brez avtomobila.

 

Sicer pa Nomago v tednu mobilnosti, torej med 16. in 22. septembrom, še dodatno omogoča 30 minut brezplačne vožnje, kar je mogoče aktivirati s promocijsko kodo ZAGORJE. Podrobnosti o aktivaciji kode so opisane na spletni povezavi https://www.nomago.si/teden-mobilnosti, lahko pa se oglasite v četrtek na mestni ploščadi, kjer vam bodo pomagali pri aktivaciji kode.

Vsem, ki se nam boste pridružili in sodelovali z nami, bomo podelili tudi lepe nagrade. Vabljeni torej v četrtek, 22. septembra 2022, med 12. in 16. uro na zagorsko ploščad.

Se spomnite, ko se je prvi mož Zagorja zapeljal z električnim kolesom?

Projekt ZaNaprej zaživel tudi v praksi: električna kolesa že vozijo po Zagorju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?