today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPrvim podarijo še dodatno leto članarine za sistem električnih koles

Prvim podarijo še dodatno leto članarine za sistem električnih koles

Da bi občani še več kolesarili, v sklopu tedna mobilnosti v Trbovljah pripravljajo spodbudo. Prvim petim, ki se bodo po 20. septembru na novo včlanili v sistem Trajbi podarjajo še eno leto članarine (torej do 2024) za prevoz z električnimi kolesi. 

“V zadnjih letih smo veliko pozornosti namenjali razvoju trajnostni mobilnosti v našem mestu,” pravijo na Občini Trbovlje, kjer občane želijo spodbujati k uporabi vsakodnevni koles.

Vzpostavili so sistem izposoje električnih koles Trajbi, postavili nadstrešnice za kolesa ter na relaciji križišče Mercator – krožišče Trg revolucije uredili kolesarjem prijazne površine, da se lahko varneje vključujejo v promet. Z EU projektom Izvedba kolesarskih površin v Trbovljah, ki ga trenutno izvajajo in bo zaključen spomladi prihodnje leto, bodo s kolesarskimi površinami povezali mesto vse od železniške postaje do Gabrskega. Kolesarji pa bodo pridobili 4.800 metrov novih kolesarskih površin in boljše pogoje za vsakodnevno uporabo le-teh.

Še spomnimo, da je registracijo mogoče opraviti v kavarni mladinskega centra.

V Trbovljah kmalu 6,5 kilometrov kolesarskih površin

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...