23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah nov direktor komunale, novo poglavje

V Trbovljah nov direktor komunale, novo poglavje

Trboveljsko komunalo je po dolgoletnem direktorju Milanu Žnidaršiču pred mesecem dni prevzel v vajeti Tomaž Trotovšek. Obljubil je manjšo reorganizacijo, racionalizacijo poslovanja ter velik poudarek komunale na skrbi za čisto in urejeno mesto.

»Kot vsak direktor, ki pride, pogleda stanje, hoče pustiti svoj pečat, kaj narediti po svoje, kar je dobrega nadaljuje po predhodniku«, začne pogovor Trotovšek. Komunala je sicer utečeno podjetje, ki svoje plane usklajujejo z lastnikom, torej občino. »Želimo se približati občanom, da vedo kaj je tisto kar na položnici plačujejo in da skrbimo za zgledno in urejeno mesto«.

Pomemben del planov za prihodnost bo vsekakor iskanje novega energenta za ogrevanje, kar je prav področje novega direktorja kot energetika. Plinskim kogeneracijam v naslednjih letih poteče deklaracija, prvi že čez štiri leta, kar pomeni da bodo vse manjše subvencije pri proizvodnji elektrike in bo finančna računica slabša za uporabnike. Možnost je, da bi se ogrevali le s plinom, kot v Hrastniku ali pa bodo iskali še druge alternative, ki bodo okoljsko in cenovno sprejemljive – tako za mesto, lastnika in občane. Nikakor pa ni govora o sežigu odpadkov, zagotovi Trotovšek.

Za dober milijon v infrastrukturo

V letošnjem letu bo na komunalnih dejavnostih za dober milijon evrov investicij. Iz naslova oskrbe s pitno vodo bodo večje obnove: Obnova LK Kamnikar – Logar, vrednost 64.000,00; Obnova cevovoda Rovte – Žuža, vrednost 64.000; Obnova LK Spar – Ahac, vrednost 35.000,00. Podoben skupni znesek bo namenjen tudi kanalizaciji in centralni čistilni napravi, kjer bodo večje obnove slednje: Obnova LK Kamnikar – Logar, vrednost 80.000,00; Obnova KA Neža 27b – Vreskovo 22a, vrednost 95.000,00; Obnova LK Spar – Ahac, vrednost 67.000,00. Skoraj 300 tisoč evrov bo namenjenih če za oskrbo s toplotno energijo na območju LK Kamnikar – Logar, ter prestavitvi vročevoda in toplovoda na Savinjski cesti.

Na pokopališču v Gabrskem bodo zgradili tudi dostopno rampo in prenovili sanitarije za invalide. Prav tako bodo prenovljeni sanitariji na trboveljski tržnici.

Zaradi epidemije 65 tisočakov izpada

Komunalno podjetje Trbovlje ima zaradi zaprtja lokalov in ostalih korona ukrepov mesečno okoli 6 tisočakov izpada dohodka, v skupnem znesku od začetka epidemije že za 65.000 evrov. So pa težave, kot še pove direktor, z odpisom dolgov pravnim osebam, ki so v času epidemije imele obrate zaprte. Odpis se po mnenju komunalne zbornice in pravnikov šteje kot nedovoljena pomoč, zato bo v prihodnje potrebno poiskati drugačno rešitev, tukaj trboveljski direktor pričakuje ukrep države, sicer se bodo tudi komunalna podjetja, ki stroškov ne zaračunavajo, znašla v finančni stiski. »Treba je vedeti, da slej kot prej, pa se bo to prelilo na občane.«

Konec zasavske energetike znan?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč