2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.si1+1=2V novem litijskem jih bo do 160

V novem litijskem jih bo do 160

V občini Litija po zastavljeni časovnici poteka gradnja novega vrtca – ta bo nadomestil sedanjo enoto Najdihojca, ki ima svoje prostore v več kot pol stoletja stari, dotrajani zgradbi.

Liljana Plaskan

Kot je povedala ravnateljica Vrtca Litija Liljana Plaskan, dela izgradnje novega vrtca v Litiji potekajo po načrtu. “Betonski del gradnje je zaključen, trenutno pa se postavlja leseni del stavbe, kjer bodo igralnice za otroke,” k čemur pa Občina Litija dodaja, da bo “objekt na koncu, ko bo zgrajen, vseboval okrog 50% lesenih delov, kar naj bi otrokom in vsem uporabnikom vrtca pripomoglo k prijaznemu in bolj zdravemu bivalnemu okolju, kar pa obenem ustreza tudi kriterijem energetske učinkovitosti.

V prostorih novega vrtca bo osem igralnic, večnamenski prostor, razdelilna kuhinja, pedagoška soba za vzgojitelje, kabinet za vzgojitelja za dodatno strokovno pomoč in prostori za upravo. Igrišče okrog vrtca se bo razprostiralo v velikosti kot ga predvidevajo normativi.

In kdaj bodo v najboljšem primeru dela zaključena? Plaskanova pravi, da je bilo obljubljeno, da naj bi s septembrom prihodnje leto najmlajši že preživljali dneve v novi zgradbi. “Začetek obratovanja se tako predvideva v šolskem letu 2021/2022.”

V starem 120, v novem jih bo lahko 160

Obstoječa enota Vrtca Litija Najdihojca

Vrtec Najdihojca bo v novih prostorih po ocenah sprejel okoli 160 otrok, to je odvisno od vrste oddelkov, ki pa se oblikujejo na podlagi števila otrok, ki so že vključeni in novo vpisanih glede na njihovo starost.

V zdajšnji, dotrajani enoti Najdihojca “je trenutno vključenih 120 otrok. Želja staršev za vključitev v to enoto je več, tako da smo nekaj novo vključenih otrok razporedili v druge enote v Litiji,” zaključuje ravnateljica litijskega vrtca.

Ko bo novi vrtec v polnosti zaživel, pa je v drugem delu projekta predvideno še rušenje sedanjega vrtca, ki je v izjemno slabem stanju in druge prihodnosti, kot te, da je odstranjen, nima.

SORODNI ČLANKI:

Litijski vrtec že z gradbenim dovoljenjem

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X