23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.si1+1=2Litijski vrtec že z gradbenim dovoljenjem

Litijski vrtec že z gradbenim dovoljenjem

Litijska občina je za gradnjo vrtca Najdihojca2 že dobila gradbeno dovoljenje, zdaj je na vrsti priprava razpisa za izbor izvajalca. Objavili ga bodo do sredine februarja po dokončni izdelavi PZI projektov s popisi, ki bodo podlaga za pripravi razpisa, so sporočili z Občine Litija. 

Dobra napoved za občino, ki je z novim letom postala del zasavske razvojne regije in hkrati vzhodne kohezijske regije, kar ji bo olajšalo pridobivanje evropskih sredstev, je med drugim pred časom v nagovoru občanom poudaril župan Franci Rokavec.

Osem oddelkov v novem vrtcu

Zaenkrat naj bi investicijo, ki je ocenjena na 2,8 milijona evrov + DDV, pokrivali iz občinskega proračuna. Bo pa občina skušala denar dobiti na prihodnjem razpisu Ministrstva za šolstvo, izobraževanje, znanost in šport, ki bo imel denar, namenjen prav za izgradnjo objektov za predšolsko vzgojo. Vrtec Najdihojca2 bo imel osem oddelkov. Sedanji vrtec, ki je v izjemno slabem stanju, bodo odstranili potem, ko bo novi v polnosti zaživel.

Vrtec ne bo le bolj funkcionalen, pač pa bo tudi energetsko učinkovit. »Zasnovan je po načelu trajnostne gradnje, kar pomeni, da upošteva vse pogoje iz razpisa EKO Sklada za gradnjo nič energijskih stavb, tako da bo v ovoju stavbe uporabljen tudi les,« pojasnjujejo na občini.

Poleg vrtca tudi nov kompleks v Hotiču

V Litiji pa se veselijo tudi gradnje novega vzgojno izobraževalnega kompleksa v vaškem jedru Zgornjega Hotiča. Na mestu sedanje podružnične šole je namreč predvidena postavitev novega kompleksa za potrebe šole, vrtca in krajanov – zgradili bodo namreč večnamensko dvorano in prostore krajevne skupnosti.

Kot so pojasnili na Občini Litija, je Izobraževalni center Hotič v fazi izdelave projektov za gradbeno dovoljenje, zato seveda datum izdaje gradbenega dovoljenja ni znan. Investicija je, pojasnjujejo na občini, ocenjena na 2,5 milijona evrov. “Občina se bo prijavila na vse razpoložljive razpise za izgradnjo, še posebej na državni razpis za sofinanciranje investicij v osnovnošolske in druge objekte,” pojasnjuje na Občini litija.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč