15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoNovi polnilni postaji za električne avtomobile

Novi polnilni postaji za električne avtomobile

Litijska občina te dni postavlja še dve polnilni postaji za električne avtomobile, kar pomeni, da se bodo lahko vozniki ustavili in napolnili svoj avtomobil na osmih polnilnih postajah. Tako so pripravili teren za novo polnilno postajo v Gabrovki na parkirišču pri knjižnici ter v Jevnici med železniško postajo in podružnično šolo Jevnica. 

Litijska občina bo tako še letos imela postavljeno mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile, ki bo povezala skoraj celotno občino. Medtem ko so prvo polnilno postajo postavili pred petimi leti, druge že stojijo:

  • pod stavbo Občine Litija
  • na platoju rudnika Sitarjevec
  • na Vačah na parkirišču pri pokopališču
  • na Slivni na parkirišču Adrenalinskega parka Geoss
  • na parkirišču Turistične kmetije PR Krjan na Dobovici

Do konca novembra naj bi polnilni postaji z dvema polnilnima mestoma stali tako v Jevnici kot Gabrovki.

Za občino Litija pa ni pomembno le to, da so polnilne postaje skoraj po vsej občini, pač pa so jih postavili tako, da bodo izpostavljene tako krajevne skupnosti kot tudi turistične znamenitosti občine. Tako bodo dosegli, da bodo obiskovalci spoznali zgodovino in slikovitost občine ter raznolikost gostinsko-turistične ponudbe, kot na primer Geoss in rudnik Sitarjevec.

Kot je pojasnil Mario Japić, višji svetovalec za komunalni prispevek in komunalno urejanje na Občini Litija, je v občini okoli 20 lastnikov z električnimi avtomobili, ki pa jih polnijo večinoma doma.

Investicija v vsako polnilno postajo, ki jo je postavila občina, je stala okoli pet tisoč evrov. Zaradi omejitev gibanja polnilne postaje trenutno večinoma samevajo, s pomladjo pa si na občini obetajo večji izkoristek električnih polnilnih postaj. Polnjenje na njih je še vedno brezplačno.

Kmalu še tretja polnilnica

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...