-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: V Hrastniku že ta mesec v prodajo novih stanovanj

-- OGLAŠEVANJE --

Na lokaciji Novi dom v Hrastniku, kjer je nekoč stal vrtec, bo zrastlo 14 novih domovanj. Gradnja bo potekala pod taktirko trboveljske družbe Rudis, ki je zemljišče odkupila od Občine Hrastnik. Kupce bodo poiskali že v tem mesecu.

Dotrajana zgradba, v osnovi namenjena predšolski vzgoji, je nazadnje gostila hrastniška društva Sava in Veter ter nekatera podjetja. Vse uporabnike poslopja, ki so ga že porušili, je Občina uspešno premestila v nove prostore.

Posebnost hrastniške gradnje: atriji, lože in terase

V večstanovanjskem objektu na Novem domu, bo na voljo 14 novih sodobnih in funkcionalnih stanovanj. Na voljo bodo od dvo do štirisobna stanovanja ter eno petsobno stanovanje. Objekt bo priključen na sistem daljinskega ogrevanja. V kleti objekta bo kolesarnica, shrambe ter skupni prostori. Posebnost objekta bodo tudi prostorni atriji, lože ter terasi.

Časovnica lokacije na Novem domu v Hrastniku, kjer se gradi blok

Z gradbenimi deli začenjamo v novembru, oziroma ob pridobitvi gradbenega dovoljenja. V teh dneh začenjamo s sklepanjem pogodb s kupci. Informativno ceno kvadratnega metra bomo določili v prihodnjih dneh,” je povedal vodja projekta Samo Kreže in dodal, da bo gradnja zaključena do 2023 oziroma v začetku leta 2024.

Svečana postavitev temeljnega kamna

Včeraj je na gradbišču Novi dom potekala slavnostna položitev temeljnega kamna. V glavni vlogi sta bila direktor podjetja Rudis, Andrej Gorjup in župan Občine Hrastnik, Marko Funkl, ki sta ob nagovoru poudarila pomembnost skupnega sodelovanja pri projektu.

Občina Hrastnik je v zameno za oddajo zemljišča na Novem domu pridobila parcelo na Novem logu.” pove hrastniški župan in doda, da Občina nima interesa za odkup katerega od stanovanj, “saj že poteka načrt reševanja stanovanjske krize. V sodelovanju s podjetjem Spekter teče projekt gradnje 72 novih stanovanj na Resnici”.

V Hrastniku bi nov blok s 14 stanovanji lahko začeli graditi jeseni

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --