-- OGLAŠEVANJE --

V Čemšeniku se je začelo premikati

-- OGLAŠEVANJE --

V Čemšeniku se je začelo premikati, kmalu se bodo namreč lahko začela prva dela za sanacijo plazu pri čemšeniški cerkvi. Z javnim naročilom občina Zagorje išče izvajalca, ponudbe sprejemajo do 22. maja.

Javno naročilo, ki bo sofinancirano s strani Ministrstva za okolje in prostor, obsega konstrukcijo ojačitev kamnitih opornih zidov v področju lokalne ceste Zagorje – v Zideh v jedru vasi Čemšenik. Dela naj bi izbrani izvajalec opravil v petih mesecih.

Sanacijski ukrepi na aero posnetku. Vir: Terras Zdenka Popović s. p.

Kdaj se bo del lotila tudi župnija?

Dela občine in župnije Čemšenik oziroma Ljubljanske nadškofije bi morala potekati skoraj sočasno. PZI dokumentacijo in zavarovanje objekta s podporno konstrukcijo in zategami, PGD in PZI dokumentacijo za rekonstrukcijo cerkve in izvedbo rekonstrukcije mora pripraviti in izvesti župnija oziroma nadškofija. Prav tako je naloga župnije, da podbetonira južni in zahodni del cerkve ter obnovi notranjost in zunanjost cerkve v Čemšeniku.

Kdaj se bo torej sanacijskih del lotila še župnija? Odgovora na to vprašanje nam včeraj ni uspelo dobiti, saj se nam na telefonsko številko župnije ni nihče oglašal.

Občina in Ljubljanska nadškofija pri obnovi sodelujeta

So nam pa zato na občini Zagorje potrdili, da občina in Ljubljanska nadškofija pri sanaciji odlično sodelujeta.

Župan Matjaž Švagan je v stiku z Nadškofijskim ordinariatom, župnijo Čemšenik in Krajevno skupnostjo Čemšenik, da bi bil skupni cilj, to je ohranitev cerkvenega objekta v Čemšeniku, ki ga ogroža plaz, čim prej dosežen. “Vsa dela bodo potekala koordinirano, pri čemer bo ljubljanska nadškofija pričela s sanacijo. Zavarovala bo cerkveni objekt, da ga dela na opornih zidovih ne bi še bolj poškodovala, občina Zagorje pa bo z zahtevnim projektom novih opornih zidov omogočila, da bo lahko nemoteno potekala dokončna sanacija cerkve.”

SORODNI ČLANKI:

Plaz premika velik del Čemšenika

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --