19.7 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoŠe naprej ogroža krajane

Še naprej ogroža krajane

Občinski svet je na zadnji letošnji seji v Zagorju soglasno sprejel občinski proračun za prihodnje leto.

Svetniška skupina SLS je na občinski seji na drugo obravnavo proračuna vložila amandma, ker v proračunu ni bila vključena postavka, ki bi jasno in plansko določala sanacijo plazu v Čemšeniku.

“Sredstva so zagotovljena”

“Tako občina, kot sam župan imata zagon za projekt pri sanaciji cerkve in plazu, manj posluha je na strani Cerkve. Sredstva za izdelavo projektne dokumentacije so zagotovljena,” je zagotovil Matjaž Švagan, župan. Po besedah župana je svetniška skupina amandma umaknila.

Predsednica KS Čemšenik Ana Režun.

“Občina ima za sanacijo plazu veliko večje zanimanje kot cerkev, na kar je krajevna skupnost Čemšenik že opozorila tako župnika, kot tudi nadškofijo. Obstaja nevarnost zrušitve cerkve, zamujeni čas pa je težko nadoknaditi,” je na seji pojasnila Ana Režun, občinska svetnica in predsednica krajevne skupnosti.

Zmanjšanje rezerv

Slavko Jelševar iz omenjene svetniške skupine je opozoril še na drastično zmanjšanje proračunske rezerve za primere nesreč. Lani so bila ta sredstva določena v višini 360.000 evrov, letos pa le v višini 130.000 evrov. Predlog skupine je bil še, da se sredstva za sanacijo plazu črpajo iz tekočega in ne iz investicijskega dela proračunskih sredstev.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pogrešano našli le nekaj metrov od mesta, kjer so jo videli nazadnje

Iskalna akcija je prekinjena, saj so policisti in gasilci našli pogrešano 40-letnico.  V sredo zvečer so obvestili zasavski obveščevalni center, da je osebo pri prečkanju naraslega...
X