17.9 C
Trbovlje
petek, 29. septembra 2023
ZON.si1+1=2Trije dijaki prejeli štipendijo STPŠ

Trije dijaki prejeli štipendijo STPŠ

Na edini slovenski šoli z lastnim štipendijskim skladom, to je na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, so pred dnevi podelili štipendije trem dijakom.

Letošnji štipendisti so Nejc Ačkun, Rok Likar in Jernej Lisec, iz programov elektrotehnik, tehnik računalništva in strojni tehnik. Izbrani so bili na podlagi učnega uspeha, dosežka na tekmovanjih za šolo in glede na premoženjsko stanje.

»Potreba po kadrih vseh naših izobraževalnih programov je velika, zato po prenehanju izvajanja tehniške gimnazije štipendije podeljujemo dijakom drugih programov, ki jih imamo na šoli,« je razložila ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak. Štipendijski sklad so na STPŠ ustanovili pred šestnajstimi leti, in sicer za dijake takratnega programa tehniška gimnazija – za spodbujanje tehniškega izobraževanja in za spodbudo za vpis v ta program.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

To pa je super novica za Zasavce! Mesta se polnijo, prijavite se pravočasno

Odlična novica je prispela v Zasavje, z odločitvijo Ministrstva za digitalno preobrazbo, da je Zasavska ljudska univerza uspešno kandidirala za izvedbo brezplačnih izobraževanje na...