-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljčanom nagrada za najboljši projekt

-- OGLAŠEVANJE --

Gospodarska zbornica Slovenije je na strokovnem posvetu “Dan inženiringa” podelila nagrade za najboljše izvedbene projekte članov Združenja za inženiring, ki deluje v okviru GZS. Med nagrajenci je tudi trboveljsko podjetje Rudis.

Nagrada za izgradnjo naprave za razžveplanje dimnih plinov v TEŠ

Priznanje je Rudis prejel za najboljši izvedeni projekt s področja energetike, in sicer za izgradnjo naprave za razžveplanje dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrani Šoštanj. Nagrada se podeli za projekt, ki je inovativen in nadpovprečen v tehnoloških rešitvah, okoljski sprejemljivosti, doseganju načrtovanih zmogljivosti ter zgrajen v pogodbenih rokih in ceni.

Rudis je gradil napravo za razžveplanje dimnih plinov (RDP naprava) v letih 2012 – 2015. RDP naprava je kompleksen tehnološki projekt in je bil v celoti zasnovan na Rudisu, ki je v fazi načrtovanja izdelal vse izračune za bodoče postrojenje ter projektno dokumentacijo. RDP je bila skladno z razpisno zahtevo najprej projektirana na izstopni SO2 < 200 mg/Nm3, kar je standard za tovrstne nove naprave v EU. Zaradi strožje zahteve iz okoljevarstvenega dovoljenja ARSO pa je moral Rudis v fazi načrtovanja izvesti posebne ukrepe (special features), s katerimi je zagotovil izstop SO2 < 100 mg/Nm3.

Trenutno najboljšo čistilno napravo za čiščenje dimnih plinov v Evropi je predstavil vodja trženja v podjetju Rudis Tomaž Jazbec. “Danes naprava obratuje z emisijami SO2 20-30 mg/Nm3. To je prva takšna naprava v Evropi, ki omogoča več kot 99 % stopnjo čiščenja. Je prijazna okolju, investitorju pa omogoča obratovanje tudi v primeru, da se zakonske meje SO2 še dodatno znižajo,” pravijo na Rudisu.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --