16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoTo morate videti! Podjetje, kjer se tudi med korono poje

To morate videti! Podjetje, kjer se tudi med korono poje

Trboveljski Dewesoft je za zaključek virtualne konference sestavil lasten orkester in odlično zaigral Seven Nation Army. Vse skupaj pa so zajeli tudi v simpatičen video.

Zaigrali vsi, ki vsaj malo muzicirajo

»Pri svojem delu se moramo tudi zabavati,« pravijo v trboveljskem Dewesoftu, ki so minule dni poskrbeli, da je pesem, ki so jo posneli s »hišnim bandom«, zaradi navdušenja gledalcev praktično viralno zaokrožila po socialnih medijih. Dewesoft je namreč za zaključek virtualne merilne konference, za katero so se odločili zaradi omejitev, ki jih postavlja širjenje korona virusa, posnel pesem Seven Nation Army. Zaigrala in odpela jo je skoraj četrtina vseh sodelavcev v podjetju, igrala pa sta tudi oba direktorja, saj je izvršni direktor Andrej Orožen igral na trobento, tehnični direktor in predsednik Dewesofta Jure Knez pa je poskrbel za uverturo z igranjem na kozarce.

»Prva ideja je bila, da sestavimo »Dewesoft band«, vendar sem imel občutek, da je to preveč enostavno, da to ni pravi izziv, saj vsako podjetje lahko najde 4- 5 ljudi, ki obvlada nek inštrument. Nato sem poslal mail vsem zaposlenim – v Trbovljah nas je 110 – z vabilom, da se mi javi vsak, ki zna vsaj malo igrati na kakršen koli inštrument. Znanje igranja ni pomembno – bomo že našli za vsakega nekaj. Bil sem pozitivno presenečen, saj so se javili sodelavci, ki igrajo vse od harmonike, baritona, trobente, kitare, orglic, ukulel, do triangla,« je opisal projekt Sašo Piskar, tudi sam strasten glasbenik – basist, ki je poskrbel za celotno organizacijo, aranžma in studijsko obdelavo zvoka.

Posneli vsak inštrument posebej

»V normalnih okoliščinah bi imeli vaje, a zaradi omejitev smo načrt morali spremeniti. Dewesoft je agilno podjetje in navajeni smo na spremembe ter nenehno iskanje ustreznih rešitev. Nastopajočim sem sporočil, kateri komad bomo igrali in doma izdelal okvirni aranžma z mislimi na inštrumente, ki jih igrajo moji kolegi. Nato smo v garaži Dewesofta zimprovizirali studio, kamor so prihajali posamično in posneli vsak svoj inštrument oziroma vokal. Tako se je počasi tvorila celota,« opisuje Piskar.

Video je orkester Dewesofta posnel v Delavskem domu Trbovlje, ki je za take projekte idealen. Prav v DDT so snemali tudi pretežni del virtualne merilne konference, ki si jo je ogledalo več kot 5000 strokovnjakov in zainteresirane javnosti, navdušene nad merilno tehniko in trendi na tem področju iz vsega sveta. 

Sodelavci pa že komaj čakajo, na nov glasbeni projekt, nam zaupa Piskar: »Že sedaj me sodelavci sprašujejo, kdaj bomo posneli naslednjo skladbo. Zato sem prepričan, da se pri enkratnem projektu VMC 2020 in skladbi Seven Nation Army nismo ustavili,«

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ:

Foto: Mitja Ličar

Bravo! Dewesoft je zmagovalec slovenskega izvoza

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...