4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoŠtipendije podeljujejo tudi v Hrastniku

Štipendije podeljujejo tudi v Hrastniku

V skupnem številu naj bi Občina Hrastnik podelila 16 štipendij, katerih upravičenci bodo tisti, ki se izobražujejo za obrtne poklice, podelili pa bodo tudi štipendije za študente z nižjim socialnim statusom, štipendije za študente s posebnimi potrebami in kadrovske štipendije.

Dve štipendiji bosta namenjeni dijakom, ki se redno izobražujejo v triletnih programih za različne obrtniške poklice, ti štipendiji bosta podeljeni za čas šolanja. Okvirno naj bi podelili tudi 6 štipendij tistim z nižjim socialnim statusom. Pogoj je, da se redno izobražujejo na dodiplomskih programih, prejemniki pa bodo štipendijo dobili za obdobje 10 mesecev (od oktobra do julija)

Občina bo eno štipendijo namenila študentu s posebnimi potrebami ter eno kadrovsko štipendijo, namenjena študentu ali študentki programa Medicina. Pogoj pa je, da po opravljenih obveznostih študent opravlja specializacijo iz družinske medicine za potrebe ZD Hrastnik.

Rok za prijavo je 11. oktober, več informacij pa prijavitelji najdejo na spletni strani občine.

Razpisanih 7 štipendij za trboveljske študente

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...