today-is-a-good-day
10.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. marca 2024
ZON.siAktualnoSteklarna iz oranžne v modro: iz GlobalGlass v Vaider Group

Steklarna iz oranžne v modro: iz GlobalGlass v Vaider Group

Steklarna Hrastnik spada med štiri hčerinske družbe GlobalGlass, ta pa bo po novem prepoznana kot Vaider Group. S ciljem še bolj učinkovitega korporativnega upravljanja in tržnega pozicioniranja na trgu embalažnega stekla so družbo preimenovali in temeljito prenovili podobo blagovnih znamk skupine.

Igor Lah, predsednik Vaider Group: »Skupina se bo skladno s strategijo še naprej širila ter rasla organsko. V teku in izvedbi so potrjeni razvojni načrti v obeh hčerinskih družbah, Steklarni Hrastnik v Sloveniji in SFS Paraćin v Srbiji.« Zadnji večji prevzem je bil izveden v drugi polovici lanskega leta, ko je Skupina prevzela Srbsko fabriko stakla v Paraćinu, kjer že poteka obsežen investicijski cikel, ki bo z zagonom nove peči že v letu 2024 omogočal tako občutno povečanje proizvodnje embalažnega stekla kot tudi povečano prisotnost na trgih regije centralne in JV Evrope.

Direktor Peter Čas

Hčerinsko podjetje Steklarna Hrastnik, kot tudi tovarna v Paraćinu ostajajo prepoznavna podjetja na področju izdelave visokokvalitetne specialne steklene embalaže in steklene embalaže za široko potrošnjo, je povedal generalni direktor Vaider Group Peter Čas in dodal: »Panoga embalažnega stekla, v katerih je Skupina že danes prisotna kot eden najbolj uveljavljenih evropskih dobaviteljev, beleži stabilno stopnjo rasti.«

Steklarji so razkrili novo podobo, ki naj bi odražala skupne cilje skupine ter simbolizirala širitev in usklajeno delovanje znotraj razširjene družine podjetij. Nova blagovna znamka nastaja na več kot 160-letni steklarski tradiciji, ki je doma prav v Zasavju.

Z novo ureditvijo razširili tudi vodstvo

Vaider Group bo deloval pod enotnim in predanim razširjenim vodstvom, ki ga sestavljajo Igor Lah kot predsednik, mag. Peter Čas kot generalni direktor (CEO) ter Tanja Petročnik kot finančna direktorica. Ključne funkcije v Skupini prevzemajo tudi Matevž Fazarinc kot operativni direktor Vaider Group & izvršni direktor Steklarne Hrastnik d.o.o., Magdalena Šurina kot Izvršna direktorica za finance, Klemen Resman kot Izvršni direktor za marketing in prodajo, Nataša Bukanovsky Kosi kot Izvršna direktorica za pravne in splošne zadeve ter Andrej Obreza kot Izvršni direktor nabavne verige.

Planirajo temeljito reorganizacijo postavitve proizvodnje na lokaciji ob hrastniški vpadnici

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...