10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.si1+1=2Starčeva predaja ravnateljski stol

Starčeva predaja ravnateljski stol

Darja Rakovič
Darja Rakovič

V Vrtcu Zagorje ob Savi se prihodnji teden obeta menjava vodstva.

Svoje delovno mesto zapušča dolgoletna ravnateljica Tanja Starc, na njeno mesto pa s 13. decembrom prihaja Darja Rakovič, ki je do sedaj opravljala vlogo pomočnice ravnateljice. Starčeva bo do upokojitve, 31. avgusta 2017, opravljala delo pomočnice ravnateljice.

Ravnateljica kar 23 let

Tanja Starc je pred 40 leti dobila priložnost za delo v vrtcu. Najprej je delovne izkušnje pridobivala kot vzgojiteljica predšolskih otrok, nato je 6 let delala kot pomočnica ravnateljice, kasneje pa kar 23 let opravljala delo ravnateljice.

vrtec-zagorje

Grožnje in inšpekcije

“Življenja brez težkih trenutkov ni, tudi na delovnem mestu,” pravi Starčeva. V vseh teh letih je s strani nekaterih staršev doživela marsikaj. Od tega, da so ji grozili, jo nekoč celo zaprli v pisarno, jo prijavljali na razne inšpekcije. Vendar jim s tem ni uspelo doseči ničesar, se spominja.

Otroško igrišče vrtca Maja po preureditvi. Foto: Damir Kozolič
Otroško igrišče vrtca Maja po preureditvi. Foto: Damir Kozolič

Brez dobrega sodelovanja ter finančne podpore ustanoviteljice – občine Zagorje ob Savi, bi bilo njeno delo precej oteženo, priznava ravnateljica v odhodu. Občina je bila vsa ta leta pozitivno naravnana, pripravljena  prisluhniti potrebam in željam, izraženim v korist staršem, otrok in tudi zaposlenih v vrtcu.

“Otroške solzice, puščajoči noski, iskrice v očeh, brezzobi smehljaji ob vstopu v vrtec in šolo, pa na tisoče iskrenih besed, so tisti trenutki, ki mi odhod v pokoj ne bodo ravno olajšali,” pravi Starčeva.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...