-- OGLAŠEVANJE --

Skrajšali čakalno dobo za prvi ortodontski pregled in dodali nove ambulante

-- OGLAŠEVANJE --

“Ponovno je za nami izjemno turbulentno in naporno leto, lahko rečemo prvo leto po marcu 2020, ko se nismo skoraj v celoti posvečali COVIDU. Verjamem, da so to občutili tudi pacienti,” direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše o iztekajočem se letu. Kaj pa so bile novosti v zadnjem letu in kakšni so načrti za prihodnost?

Pridobitve Zdravstvenega doma Trbovlje v letu 2022

V ZD Trbovlje so v tem letu povečali program zobozdravstva za odrasle. Trenutno sta poleg 5 ambulant zobozdravstva za odrasle, še 2 koncesionarski ambulanti. Med pridobitve zadnjega leta šteje še program Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo. Otroci iz Zasavja s primanjkljajem v razvoju bodo s tem deležni boljše obravnave, je prepričan šef trboveljskega zdravstvenega doma.

Dobra novica je vsekakor tudi povečanje ekipe v ortodontski ambulanti, kar bo skrajšalo čakalno dobo za prvi pregled, ki je sicer že sedaj bila ena izmed najkrajših v Sloveniji. Žal pa le to še vedno merijo v letih in ne v mesecih.

Trboveljska zdravstvena ustanova je lani uvedla tudi Portal za komunikacijo z ambulantami in vpogled v zdravstvene podatke pacientov, ki olajša delo medicinskega osebja in pacientom nudi hitrejše povratne informacije.

Prenovljeno nadstropje družinske medicine

Uredili so nadstropje ambulant družinske medicine. Po besedah direktorja Tomšeta družinska medicina tako sedaj ni samo kadrovsko, ampak tudi prostorsko izjemno dobro pokrita. Vrednost prenove je znašala okrog 150.000 evrov.

Med prenove prejšnjega leta pa v Trbovljah štejejo še novo ambulanto za odraslo zobozdravstvo ter prostori Centra za duševno zdravje odraslih. Selitve sta bili deležni tudi otorinolaringološka in dermatološka ambulanta, ki sta svoje mesto dobili v 1. nadstropju.

Plani za 2023 so obetavni

Poleg postavitve sončne elektrarne na streho zdravstvenega doma, po besedah direktorja načrtujejo še sistem vodenja kakovosti in prenovo informacijskega sistema.

Direktor Denis Tomše

Še vedno v dolgoročnih načrtih lokalnega zdravstva ostaja izgradnja prizidka, za katerega bodo v tem letu urejali dokumentacijo. Tako kot že zadnja leta postopoma urejajo nadstropje po nadstropje, tako se prenove nadaljujejo tudi letos. Velika želja ostaja zagotovitev prepotrebnih parkirišč za zaposlene.

Delali bodo v smeri zapolnitve manjkajočega kadra, sploh tistih zdravnikov, ki v kratkem odhajajo v pokoj.

“Na ostalih področjih je zadeva sicer manj pereča, vseeno pa bi bili veseli še kakšnega specialista urgentne medicine, oftalmologa, ortodonta, specialista klinične psihologije,” o načrtih za bližnjo prihodnost pove Denis Tomše, direktor Zdravstvenega doma Trbovlje.

Odprtje nove moderne ambulante v ZD Trbovlje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --