today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoOdprtje nove moderne ambulante v ZD Trbovlje

Odprtje nove moderne ambulante v ZD Trbovlje

Zdravstveni dom Trbovlje se lahko od srede naprej pohvali z novo, sodobno dermatološko in otorinolaringološko ambulanto. Celotna prenova je stala okoli 110.000 evrov.

Prenovljena ambulanta se nahaja v 1. nadstropju Zdravstvenega doma in je opremljena po najsodobnejših standardih. Ob vstopu v ambulanto v oči pade večnamenska aparatura, ki je ključna za opravljanje najrazličnejših meritev pri pacientih, ob njej pa stoji nov otološki pregledovalni stol. Na otvoritvi novih prostorov omenjenih ambulant je direktor ZD Trbovlje, Denis Tomše pojasnil, da so se ob selitvi sprostili prostori, ki bodo v prihodnjem letu na voljo za razvojno ambulanto.

V eni ambulanti združena otorinolaringologinja in dermatolog

Anja Župan

Novih prostorov je bila izjemno vesela otorinolaringologinja Anja Župan, ki si bo prostore delila z dermatologom Bojanom Popovičem. “Pri odraslih obravnavamo naglušnosti. Pri otrocih najpogosteje težave z dihanjem skozi nos, vnetje ušes in operativno odstranitev mandljev. Številke pacientov v Zasavju ne odstopajo od slovenskega povprečja,” poroča Županova o najpogostejših obravnavah v trboveljski ambulanti, ki pa je tudi edina tovrstna ambulanta v celotnem Zasavju.

TAKO bo videti prizidek, v katerem bodo trije programi ZD Trbovlje

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...