-- OGLAŠEVANJE --

ZD Trbovlje s spletno komunikacijo: Pacienti boste z nekaj kliki dobili recept, naročili napotnico za kontrolni pregled, odprli/zaprli bolniško …

-- OGLAŠEVANJE --

Varna komunikacija z zdravniki, naročanje zdravil, napotnic, terminov …

 

V ZD Trbovlje ta mesec uvajajo nov portal IRIS za komunikacijo z zdravstvenim osebjem in dostop pacientov do svojih zdravstvenih podatkov. Registracija in prijava v portal je že mogoča, bodo pa prihodnjo sredo (21. 9.) med 9. in 15. uro v nadstropju, kjer so ambulante družinske medicine, za paciente pripravili tudi promocijo, kjer bodo dobili osnovne informacije, odgovore na morebitna vprašanja, nudena pa jim bo tudi pomoč pri sami registraciji v portal.

Po registraciji na portal bodo nato pacienti lahko tam varno komunicirali z zdravniki, pojasnjujejo v ZD Trbovlje, poleg tega pa ima portal še številne druge funkcionalnosti, med drugim naročanje zdravil iz stalne terapije, naročanje kontrolnih napotnic, prikaz trenutnega bolniškega staleža, zaključevanje ali podaljšanje bolniškega staleža, naročanje medicinskih pripomočkov iz stalne terapije ter naročanje oziroma rezervacija terminov pri osebnem zdravniku.

Prvo aplikacijo in tudi vrstomate so v Trbovljah uvedli že leta 2019 – O tem smo pisali TUKAJ!

Naročanje pri zdravniku poteka tako, da ambulanta razpiše proste termine, pacient pa rezervira termin, ki ga lahko prekliče najkasneje 24 ur pred terminom. Obvestilo o rezerviranem ali preklicanem terminu bodo pacienti dobili po elektronski pošti ali preko sms sporočila.

Z rdečo barvo je obrkožen dostop do portala preko spletne strani ZD Trbovlje.

Na IRIS Portal ZD Trbovlje se trenutno lahko registrirajo pacienti ZD Trbovlje z izbranim zdravnikom v ambulanti družinske medicine, v kratkem pa bo dodana še možnost za otroško-šolski dispanzer in ginekološko ambulanto. “Kasneje, predvidoma do konca leta, bomo dodali tudi ostale ambulante – specialistične, referenčne ambulante, zobozdravstvo, laboratorij …” pojasnjujejo v ZD Trbovlje. Za registracijo v portal IRIS je sicer osnova koda, ki jo pacienti dobijo pri osebnem zdravniku in se z njo registrirajo v roku 24 ur, certifikat SIGEN-CA oziroma SIGOV-CA ali spletna prijava s storitvijo SI-PASS.

Načrtujejo tudi uvedbo elektronskega kartona

Za otroke do 15. leta lahko starši dobijo pooblastilo v otroški ambulanti, ki bo avtomatsko prenehalo veljati z otrokovim dopolnjenim 15. letom, za starejše občane, ki bi želeli, da zanje portal uporabljajo njihovi svojci, pa bodo v ambulanti izdali pooblastilo, ki ga bodo pacienti morali podpisati in bo nato veljalo trajno, do preklica.

V ZD Trbovlje sicer načrtujejo tudi nadgradnjo portala IRIS, in sicer med drugim tudi z uvedbo elektronskega kartona pacienta, ki bi vključeval tudi podatke o kroničnih boleznih, alergijah, cepljenju in podobno.

SORODNI ČLANKI:

V ZD Trbovlje kmalu nov portal za komunikacijo z zdravniki

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --