-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Se bliža konec gradbenih del in odstranitev semaforja?

-- OGLAŠEVANJE --

Na obzorju se že vidi konec zapore ceste v Kisovcu. Rdeče-zelene luči, kolone pločevine ob prometnih konicah, vožnja po stranskih cestah v izogib semaforju, slalom pešcev, ki iščejo najbolj varno pot do avtobusne postaje … Tisti, ki vsakodnevno uporabljajo cesto v Kisovcu in sploh tisti, ki tam živijo, vedo o čem je govora.

Dan zaključka del so enkrat že podaljšali

Dobra novica je, da se, po podatkih Direkcije RS za infrastrukturo vsem zgoraj naštetim zagatam, zdaj bliža konec. Nov pogodbeni rok za zaključek vseh del je konec letošnjega maja. Spomnimo, prejšnji rok je bil konec novembra 2023, ki so ga podaljšali zaradi povečanega obsega del. Izdelati so morali namreč dodaten betonski oporni zid s protihrupno ograjo, spremenjeni so bili pogoji dela pri izvedbi fekalne kanalizacije. Poleg tega so se pri delu morali prilagajati ostalim gradbiščem, ki so bila na odseku Zagorje – Trojane. Pri tem na direkciji omenijo izgradnjo kolesarske povezave, ki je zdaj že končana ter obnovo treh mostov.

Kako kaže?

Glede na to, da so vsa groba gradbena dela na cesti že zaključena in se tam Zasavci že lahko vozijo po prvem sloju asfalta, nas je zanimalo, kaj bodo še delali do konca maja? “Trenutno je v teku rekonstrukcija mostu, pripravljalna dela za zaključna asfalterska dela na hodnikih za pešce in zaključni sloj asfalta na cesti. V izvedbi so tudi montažna dela na cestni razsvetljavi,” so odgovorili na ministrstvu. Nič ne de, potrebno bo še malo postati pred semaforjema. Ali pač narediti obvoz, po hitrostnih omejitvah seveda. Bodo pa verjetno junijski večerni sprehodi toliko bolj prijetni, ko bo konec hrupa, prašenja in uporaba ceste za vse udeležence bolj varna.

Dela na kolesarki po planu, januarja se odpre še eno gradbišče čez Kisovec

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --