-- OGLAŠEVANJE --

Dela na cesti čez Kisovec podaljšana za pol leta

-- OGLAŠEVANJE --

Tisti, ki so se veselili, da bo novembra konec semaforjev in zapor na regionalni cesti, ki pelje čez Kisovec, bodo z navdušenjem morali še malce počakati. Dela so iz konca novembra podaljšana do maja 2024. 

Na Direkciji za infrastrukturo, ki so naročniki projekta, pravijo, da je do podaljšanja prišlo zaradi spremenjenih okoliščin in pogojev gradnje. Država bo s tem projektom v Kisovcu izvedla rekonstrukcijo ceste na celotnem območju skozi naselje Kisovec, uredili pa bodo tudi odvodnjavanje in prometno signalizacijo.

2 novi krožišči, pločniki, nove avtobusne postaje, tudi semafor

Tako je bilo januarja letos.

Kisovec bo dobil dve novi krožišči, površine za pešce, tudi dva para avtobusnih postaj. Dodan bo semaforiziran prehod za pešce, gradbinci pa bodo namestili tudi parapetne zidove s protihrupno in protiprašno ograjo. Ob naštetih delih se prenavlja še cestna razsvetljava in ureja zaščita obstoječe infrastrukture.

Izvajalec Strabag je zaprosil za podaljšanje, ker je bil zaradi neposredne bližine gradbišča kolesarske steze Zagorje, kot so navedli, omejen z izvedbo faznega izvajanja del in pogojen z deli v eni fazi. Izvedba del je bila omejena na največ 3 zapore na relaciji Zagorje – Trojane.

Na zamik del naj bi vplivala tudi avgustovska ujma. Podaljšali so dela, zaradi nepredvidenih del pri izkopu fekalnega kanala, izvajalec je dobil dodatno naročilo pri gradnji parapetnih zidov in protihrupnih ograj – skupno okoli 200 metrov.

S podaljšanjem so se strinjali tudi na zagorski občini, kjer so seznanjeni s potekom zapor, poleg tega pa ključne faze gradbenih del prihajajo v zimsko obdobje, ko asfaltne baze ne delajo.

Izbrani izvajalec del Strabag d. o. o. je zaprosil investitorja DRSI za podaljšanje roka dokončanje del zaradi omejitev prometne zapore  regionalne ceste, ki narekuje minimalno 500 m med dvema zaporama. Zaradi navedenega tehnologija izvedbe del narekuje posamične zapore odsekov, kar podaljšuje izvajanje posameznih odsekov ter prehajanje ključnih faz del (asfaltiranje) v zimsko obdobje, ko asfaltne baze ne delajo.

Zaključujejo na levem pasu, nato se prestavljajo na desno

Trenutno stanje

Sicer pa je na območju del v Kisovcu že zaključena gradnja krožnega krožišča pri OIC Borovnik, manjka le še zaključni sloj asfalta, končan je večji del krožišča K3, do konca tega meseca pa bo izveden tudi levi vozni pas z vso komunalno infrastrukturo.

Tako izvajalcem delo v naslednjih mesecih nalaga še ureditev desnega voznega pasu, “predvidoma naj bi dela na desnem voznem pasu potekala bistveno hitreje, ob upoštevanju dejstva, da je bila večina infrastrukture izvedena v levem voznem pasu,” pojasnijo na Direkciji. Na dolgu je ostala še sanacija mostu in pa izvedba zaključnega sloja asfalta na celotni trasi rekonstrukcije ceste.

Ob tem obljubljajo, da bodo zapore potekale enako na desnem pasu kot so na levem.

Prihodnji teden spet nov režim na cesti čez Kisovec, ta teden še dve zapori na Izlakah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --