4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Šala, ki je prerasla v dobro idejo

Šala, ki je prerasla v dobro idejo

“Najprej je bila samo šala, ki je prerasla v dobro idejo. Ideja pa je dala načrt, ki je pripeljal do izvedbe. In tako je nastala gozdna šola,” povedo na trboveljski PŠ Alojza Hohkrauta, kjer se v tem šolskem letu iz učilnic selijo na travnik in v bližnji gozd. Vključili so se namreč v projekt Mreže gozdnih šol Slovenije in bodo vsaj enkrat mesečno pouk izvajali zunaj.

Enkrat mesečno pouka na prostem

Z aktivnimi metodami pouka po principih gozdne pedagogike želijo v učencih prebuditi radovednost, vedoželjnost, samozaupanje in ustvarjalnost. Verjamejo, da bodo v zavetju dreves (za)slišali tudi otroški smeh: tisti pravi, ki se rodi globoko v trebuhu, zažubori po grlu navzgor in poleti v svet svoboden kot ptica. »Ugotovili smo, da narava nima sten in nam pred (nad) nosom ponuja neskončno učilnico z vsemi potrebnimi viri in opremo, le videti jo moramo.« navdušeno dodajajo učitelji in učiteljice šole, ki se že neizmerno veselijo novega načina poučevanja.

In kako to izgleda v praksi?

Delo zunaj so preizkusili tudi že v praksi. Izvajali so različne dejavnosti in na terenu spoznavali učne vsebine, ki bi jih sicer v razredu. Učenci so nad novim pristopom učenja navdušeni, saj se preko raziskovanja okolja in spoznavanja naravnih materialov učinkoviteje učijo in tudi naučijo novih vsebin.

Poleg kinestetične učilnice, ki je svoja vrata odprla v začetku tega šolskega leta, je to še en projekt s področja šolstva v naši občini, ki sledi sodobnim trendom poučevanja in podajanja snovi.

NOVO: Presenečenje razkrito – v Trbovljah imajo svojo prvo kinestetično učilnico

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...