-- OGLAŠEVANJE --

Medved pojasnil prioritete ministrstva za Zasavje

-- OGLAŠEVANJE --

Poleg poslanskih mest, ki jih zasedajo Gašper Ovnik, Teodor Uranič in Franc Props, smo Zasavci v novi vladi Roberta Goloba tudi nekaj drugih pomembnejših funkcij. Zagorjan Rudi Medved se tako iz poslanskih vrst podaja na ministrstvo za obrambo, kjer je postal novi državni sekretar. 

“Ne morem reči, da smo z izidom volitev zadovoljni, ker se stranka LMŠ ni uvrstila v Državni zbor. Sem pa ponosen na rezultat v Zagorju. Glede na rezultat stranke na državni ravni, sem v Zagorju vseeno dobil potrditev, da sem v preteklem mandatu očitno delal dobro in so Zagorjani to opazili,” je povedal Medved za portal Zon.si. Dodal je, da bo po njegovem mnenju dogovor o pripojitvi LMŠ k stranki Gibanje svoboda dal dober rezultat, “ker imamo tudi v LMŠ ljudi, ki so pripravljeni in ki lahko pripomorejo k uresničevanju programa, ki ga je na volitah predstravljajlo Gibanje svoboda, glede na to da sta programa kompatibilna”. 

Več deset plazov bo treba sanirati samo v Zagorju

Plazovi so stalnica neurij, ki divjajo po Zasavju.

Medved, v preteklem mandatu tudi minister za javno upravo, je tako ponosen, da ga je prvak LMŠ Marjan Šarec kot novi obrambni minister povabil v vlado Roberta Goloba, v kateri bo opravljal funkcijo državnega sekretarja na obrambnem ministrstvu, predvsem za področje zaščite in reševanja. “To je po eni strani izziv, po drugi pa o tem tudi že nekaj vem, ker sem kot direktor občinske uprave v Zagorju ob Savi sodeloval v sistemu zaščite in reševanja in preko tega tudi z vsemi gasilskimi društvi oziroma Gasilsko zvezo Zagorje ob Savi,” je dejal Medved, ki pravi, da po tej plati pozna problematiko na svojem novem področju, in to ne samo Zagorja ob Savi, ampak celega Zasavja. 

“V preteklosti smo in verjetno tudi v prihodnje bomo imeli vedno znova težave zaradi naravnih nesreč, predvsem imam za naše konce v mislih plazove,” je o področju, kje v Zasavju bo kot državni sekretar lahko najbolj pripomogel, povedal Medved. Samo v zagorski občini je po njegovih informacijah več deset plazov različnih razsežnosti, ki jih bo treba saniratu, z vidika zaščite in reševanja pa bo po njegovem mnenju treba vložiti veliko naporov v urejanje vodotokov in hudournikov, ki ob vsakih vremenskih ujmah tudi v Zasavju povzročajo vedno nove težave. Pri tem je posebej izpostavil Medijo, ki v Zagorju že tradicionalno poplavlja ob vsakem večjem oziroma močnejšem deževju. 

Rešiti bo treba financiranje poligona za gasilce v Zagorju

Medved se bo zavzemal za hitrejšo povrnitev škode po neurjih.

Kot državni sekretar na ministrstvu za obrambo se bo Medved zavzemal tudi za hitrejšo povrnitev škode, ki je posledica neurij. Pri tem bo moralo po njegovem mnenju skupaj stopiti več ministrstev in poenostaviti sistem izplačila odškodnin za škodo, nastalo v vremenskih ujmah. “Te so postale naš vsakdan in vsako leto nas skoraj vsak teden zajamejo nova in nova neurja. Ob zadnjih neurjih, ki so prizadeva več kot 30 občin, smo ugotovili, da je problem predvsem da dolgo traja, preden država povrne škodo,” je še o prioritetah na svojem področju dela dejal Medved. 

Za Zasavje je izpostavil še reševanje problema, ki se je pojavil z načrtovano gradnjo regijskega poligona za urjenje gasilcev v Zagorju. “Prvotna investicija, vredna nekaj manj kot 0,5 milijona evrov se je namreč izjemno podražila in je treba zagotoviti sredstva za ureditev tega poligona, ki pa je izjemenega pomena za urejenje gasilcev celega Zasavja,” je še povedal Medved. 

SORODNI ČLANKI:

ANALIZIRAMO: Kako so glasovali Zasavci in kdo je še bil v igri za poslanca?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --