-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoRadeška direktorica iz občinskega zavoda za v.d. direktorico k ministru Hanu

Radeška direktorica iz občinskega zavoda za v.d. direktorico k ministru Hanu

Radeški javni zavod, v domeni katerega je kultura, turizem, rekreacija in turizem, je ostal brez direktorice. Dubravka Kalin, ki je to funkcijo opravljala do konca septembra, je namreč šla novim poklicnim izzivom naproti, natančneje na gospodarsko ministrstvo, na čelu katerega je od nedavnega Radečan Matjaž Han. KTRC začasno z vedejem, razpisa za novo vodstvo še ni. 

Dubravka Kalin

V okviru KTRC Radeče je Dubravka Kalin od leta 2019 skupaj s svojo ekipo skrbela za upravljanje kulturne, športne, stanovanjske in turistične infrastrukture ter sodelovala pri oblikovanju in izvajanju številnih evropskih projektov, ki so na radeškem območju in širše, v posavskem prostoru, kamor so Radeče statistično in razvojno umeščene.

Od 1. oktobra dalje pa Kalinova opravlja dela in naloge vršilke dolžnosti generalne direktorice na Direktoratu za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ob prestopu iz mesta vodilne na področju lokalnega (tudi) turizma na mesto vodilne na enakem področju na nacionalni ravni, pravi: “Iskreno sem vesela nove priložnosti, saj ponuja možnost, da se aktivno vključim v reševanje aktualnih izzivov na številnih področjih turizma. Hkrati imenovanje prinaša tudi veliko odgovornost, a sem prepričana, da bomo skupaj z deležniki in z dialogom uspeli najti rešitve, ki bodo slovenskemu turizmu prinesle dodaten veter v jadra.” Odgovora, kakšni so plani za prihodnost in ali bodo z njeno novo funkcijo na boljšem tudi Radeče, nam ni podala.

Zavod KTRC Radeče je bil ustanovljen leta 2001, njegova prva direktorica je bila Marija Imperl, ko se je slednja upokojila, pa je funkcija v.d. direktorice in nato funkcija direktorice bila zaupana Dubravki Kalin.

Najkasneje v letu dni bo izveden razpis

Ob vprašanju, kdo je ali bo nadomestil kadrovski manjko na pomembnem delovnem mestu na KTRC-ju Radeče, so z Občine Radeče odgovorili, da je Občinski svét Občine Radeče za čas od 1. oktobra 2022 do imenovanja novega direktorja, vendar največ za dobo enega leta, imenoval Marijo Šuler kot vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda KTRC Radeče.

Svétniki so o tem odločali na dopisni seji, v sklopu katere pa so predhodno dali razrešnico Dubravki Kalin s položaja direktorice javnega zavoda KTRC Radeče.

Na KTRC Radeče je sicer trenutno zaposlena šestčlanska ekipa, sedež zavoda pa v isti stavbi, kjer domuje tudi radeška občinska uprava.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Opa! Tale klop v Radečah pa nikakor ni kar navadna klop

Imamo ljudi, ki znajo narediti zgodbo in tej vdihniti dušo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...