-- OGLAŠEVANJE --

Prvi v Sloveniji: z ‘Nasmehom za vse’

-- OGLAŠEVANJE --

‘Nasmeh za vse’ je nov, inovativen projekt Varstveno delovnega centra Zagorje, s katerim bodo poskrbeli za dobro počutje, ohranjanje zdravja in večjo kakovost življenja ranljivih skupin.

Prvi v Sloveniji, ki bodo uporabnike izobrazili na področju masaž

Špela Režun

“Smo prvi v Sloveniji, ki bomo naše uporabnike izobrazili in zaposlili na področju masaž. Dodatna vrednost je tudi nova zaposlitev še vsaj pet let po koncu projekta,” je pojasnila direktorica VDC Zagorje Špela Režun.

V okviru projekta bodo v VDC preuredili dva prostora, v katerih se bodo izvajale masaže in alternativne terapije, nabavili bodo tudi športno in rehabilitacijsko opremo.

Projekt z naslovom Nasmeh za vse je VDC Zagorje uspešno prijavil na drugi Javni poziv Partnerstva LAS Zasavje in poteka v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014-2020. V sodelovanju s podjetjem Tridea in Športnim društvom 365 ga bodo izvajali od februarja do konca letošnjega oktobra. Vrednost projekta je 105.000 evrov, 80 % financira RS in EU iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, 20 % oziroma nekaj manj kot 27.000 evrov bo VDC zagotovil iz lastnih sredstev.

Čim več športnih aktivnosti in razgibavanja

“Človeško bitje ni objekt, razdeljen na posamezne znanstvene discipline, zato bomo poskrbeli za celostno obravnavo. Naši uporabniki si želijo več športnih aktivnosti, več razgibavanja, zato jih bomo usposobili tudi za skupinske vadbe na delavnicah,” pravi Režunova. Vadba bo potekala v vseh treh zasavskih občinah, tudi v Evroparku in hrastniškem bazenu.

Jelena Jerin

Po besedah Jelene Jerin iz podjetja Tridea bodo v projekt vključili ranljive skupine, osebe s posebnimi potrebami, svojce, starejše od 65 let in dolgotrajno brezposelne.

“Pripravljamo tudi delavnice o masažah, zdravi prehrani, o pravilnem dvigovanju bremen, kuharske delavnice in zvočne terapije, namenjene sproščanju.” Poleg tega bodo pripravili tudi didaktično igro, s katero bodo uporabniki lahko utrjevali pridobljeno znanje, in publikacijo, ki bo na voljo tudi širši javnosti.

Uporabniki VDC so veseli vsake vadbe, dodatnih aktivnosti, želijo si biti aktivni. “Masaže so odlične, rad pridem nanje. Všeč mi je oboje, da me masirajo in da jaz masiram druge. Sploh ni tako težko, poslušati je potrebno mentorja in biti potrpežljiv. Ko se dobro naučimo, bomo masirali varovance, starše, vse, ki se bodo naročili,” nam je zaupal uporabnik VDC Zagorje Peter.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --