-- OGLAŠEVANJE --

Prvi sprejemi na urgenci z januarjem

-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski urgentni center je od včeraj odprt, prve paciente bo sprejel 1. januarja ob 7. uri, ko bo tam prisotna dežurna ekipa nujne medicinske pomoči ZD Trbovlje. 

Trboveljski urgentni center je še predzadnji od desetih urgentnih centrov pri nas, ki so ga odprli v zadnjih dneh. Gradnja se je pričela lani februarja, center pa je bil maja letos že dokončan in opremljen, čakal pa je na sprejem pravilnika o nujni medicinski pomoči. Spremenjen pravilnik so na Ministrstvu za zdravje po številnih pritožbah sprejeli novembra. 

Sodelovali bodo z zdravstvenim domom Trbovlje 

Urgentni center je Splošna bolnišnica Trbovlje, ki letos praznuje 90 let delovanja, čakala kar šest let. V centru bo delovala internistična in kirurška prva pomoč ter dežurna ekipa zdravstvenega doma, ki bo za zdaj prihajala le iz najbližjega, torej trboveljskega zdravstvenega doma. »To ne bo, vsaj na začetku ne, tako kot je zamišljeno drugod, da bi sodelovali v centru vsi zdravstveni domovi, ki so del regije,« pravi direktorica Zdravstvenega doma Trbovlje Cvetka Skušek Fakin. Se pa za bolnike v času dežurne službe ne bo nič spremenilo, saj bo ekipa zdravstvenega doma med tednom prisotna v nočnem času, ter med vikendi in prazniki 24 ur dnevno. Le namesto v zdravstvenem domu Trbovlje, bodo prisotni v urgentnem centru.   

Kadrovske težave

Kljub sodelovanju z zdravstvenim domom pa urgentni center še vedno pestijo kadrovske težave. »Razpisali smo že osem prostih delovnih mest za medicinske sestre, vendar to ni dovolj, kajti sistem financiranja za urgentne centre ne ustreza vsebini delovanja urgentnih centrov,« meni direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Marina Barovič.   

3,6 milijona vredna naložba

Vrednost izgradnje urgentnega centra pa znaša 3,6 milijona evrov, od tega so znašala sredstva trboveljske bolnišnice 280.000 evrov. Skupaj obsega 750 kvadratnih metrov površin v dveh etažah. V pritlični etaži je glavnina prostorov za izvajanje urgentne dejavnosti: internistične ambulante, kirurške ambulante, mavčarna, prostori za male operacijske posege, prostor za reanimacijo, prostor za opazovanje bolnikov s štirimi do petimi posteljami, prostor za izolacijo bolnikov ter vsi drugi spremljajoči prostori, ki so nujno potrebni za izvajanje dejavnosti. V kletni etaži pa so prostori za specialistične ambulante in za osebje, ki bo delalo na področju urgence.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostovoljka Karmen: 4 leta dela, lani vloženih 680 prostovoljnih ur, osebnostna rast – neprecenljivo!

Karmen se je v Društvo prijateljev mladine (DPM) Trbovlje vključila na pobudo znanke, ki je tudi prostovoljka in takoj so se ujeli. "Potegnilo me...
-- OGLAŠEVANJE --