17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoPresenetljivo, najbolj zainteresirani za uporabo zdravstvenega portala so starejši Trboveljčani

Presenetljivo, najbolj zainteresirani za uporabo zdravstvenega portala so starejši Trboveljčani

Z novim portalom, ki je integriran v informacijski sistem ZD Trbovlje, zdaj pa je na voljo tudi pacientom, naj bi poenostavili komunikacijo in vpogled v določene lastne podatke v zdravstveni kartoteki omogočili uporabnikom. O portalu smo že pisali TUKAJ!

Brez čakanja na proste telefonske linije

Direktor Denis Tomše

Direktor Denis Tomše pojasnjuje, da so se za uporabo portala odločili, ker bodo s tem na eni strani olajšali komunikacijo z ambulantami družinske medicine in posledično sprostili telefonske linije za tiste, ki resnično niso vešči uporabe novih tehnologih, obenem pa mnogi raje in lažje komunicirajo preko spletnih aplikacij kot čakajo v vrsti za telefonski klic.

V Trbovljah so se odločili za sistem, ki bo znatno olajšal dostop do ambulant. Uporabnik bo z registracijo na portalu dobil vpogled v svoje zdravstvene podatke. Videl bo recepte, napotnice, naročilnice, lahko bo urejal bolniški stalež in se naročal v ambulanto na proste razpisane termine, brez da bi ob določeni uri čakal pri telefonu na prosto linijo z ambulanto. Kot še doda Bojana Korošec iz podjetja Endava, ki bo sistem za trboveljski zdravstveni dom tudi vzdrževalo, bosta sestra in zdravnik pacientovo sporočilo videla v kartoteki takoj, obenem pa bo pacient lahko spremljal komunikacijo z ambulanto tudi za nazaj.

Na informativnem dnevu, namenjenem uporabi in registraciji na portal, se je izkazalo, da so za uporabo najbolj zainteresirani prav starejši občani. “Radi bi sami imeli možnost vpogleda v določene podatke in si olajšali stik z zdravnikom,” je še povedal direktor, ki je zadovoljen s prvotnim odzivom, saj je do včeraj bilo registriranih 127 občanov. Obljubil je tudi, da bodo prve dni v oktobru v 2. nadstropju ZD Trbovlje vzpostavili info točko, kjer se bodo lahko občani registrirali v sistem skupaj s pomočjo administratorja, ta pa jim bom pokazal tudi kako se portal uporablja.

V ZD Trbovlje kmalu nov portal za komunikacijo z zdravniki

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...