5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoPreobrat: Sotoškova še na čelu ZD Radeče

Preobrat: Sotoškova še na čelu ZD Radeče

Na sredini izredni seji sveta zavoda zdravstvenega doma Radeče je prišlo do preobrata, nam pove Sonja Mušinovič, predsednica sveta zavoda.

Ostaja direktorica

Na predhodni seji je vseh sedem članov sveta zavoda podprlo predlog, da se začne postopek razrešitve direktorice zdravstvenega doma Ingrid Kus Sotošek, sedaj pa so štirje člani svojo odločitev spremenili in glasovali proti obema predlogoma.

Prvi predlog, podan s strani ustanoviteljice, je bil razrešitev direktorice, drugi predlog pa je bil, da se poda kazenska ovadba državnemu tožilstvu zaradi zlorabe izplačila potnih stroškov in pa razporejenega delovnega časa iz naslova podjemnih pogodb, ki je bil razviden iz evidenčnega lista, pojasnjuje Mušinovičeva. “Člani sveta, s tremi glasovi za in štirimi glasovi proti, tako niso podprli nobenega od podanih predlogov, so pa s tem dejanjem prevzeli osebno odgovornost za svojo odločitev,” poudarja predsednica sveta zavoda.

Postopek se nadaljuje

Kus Sotoškova tako zaenkrat ostaja na položaju direktorice zdravstvenega doma, a kljub dogajanju na zadnji seji naj bi se postopek razrešitve nadaljeval.

Svet zavoda je prejšnji ponedeljek po pošti prejel pojasnilo pooblaščenca Kus Sotoškove, v katerem naj bi se pisno izjasnila o ugotovljenih nepravilnostih, a konkretnih pojasnil glede obtožb v pisnem odgovoru ni bilo, pove Mušinovičeva.

Sorodni članki:

Ustrahovanje, šikaniranje … Kaj se dogaja v zdravstveni ustanovi?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...