-- OGLAŠEVANJE --

Ustrahovanje, šikaniranje … Kaj se dogaja v zdravstveni ustanovi?

Radeški župan naj bi že nekaj mesecev dobival pritožbe občanov glede dela v zdravstvenem doma. Pritožili pa so se mu tudi zaposleni, in sicer nad odnosom direktorice, ki naj bi nad njimi izvajala celo mobing.

-- OGLAŠEVANJE --

Župan Radeč Tomaž Režun je za včeraj sklical prvo izredno sejo občinskega sveta v tem mandatu. Pritožili naj bi se občani in zaposleni. A nihče se ni pritožil zdravstvenemu domu, vsi so pozvonili kar na vrata občine.

Prve pritožbe župan prejel lani

Na ulici že nekaj časa krožijo govorice, da naj bi bilo v zdravstvenem domu slabo vzdušje med zaposlenimi, nad delom zdravnikov se županu pritožujejo tudi občani. »Prve pritožbe sem prejel že lani februarja, nato pa so prišli tudi drugi občani, kasneje pa so nad delom direktorice tožili tudi zaposleni, zato sem se odločil zadevo raziskati,« pove Režun.

Z delom direktorice pa v zadnjem času niso zadovoljni tudi na občini. »Ko smo jo pozvali, naj odgovori na 14 vprašanj, ki sem jih zastavil v zvezi z obtožbami, ki so prihajale na njej račun, mi najprej ni odgovorila, nato pa so bili njeni odgovori pomanjkljivi,« pojasnjuje Režun in dodaja, da tudi na ostale dokumente, ki jih mora zdravstveni dom pripraviti občini kot ustanoviteljici, vedno čakajo dolgo in morajo nanje stalno opominjati.

Anonimna pisma, sestanki

Na seji mu je direktorica zdravstvenega doma Ingrid Kus Sotošek odgovorila »da je v zvezi z nezadovoljstvom s strokovnim delom v zdravstvenem domu občino pozvala, da naj ji sporoči, za kdaj velja pritožba, nad kom in zaradi česa, a teh odgovor od občine nisem dobila.«

Z gradivom čakali do seje

Župan je na seji svetnikom dal v pregled tudi anonimna pisma, ki jih je prejel na račun dela direktorice, časovnico sestankov, ki jih je imel z zaposlenimi in tudi z direktorico ter ostale dokumente, ki naj bi nakazovali na slabo delovno klimo v zdravstvenem domu. Nekatere občinske svetnike je zmotilo, da so to gradivo prvič videli šele na seji in da ga niso predhodno prejeli na dom.

Med drugim anonimna pisma direktorici očitajo, da ni ravnala pravilno, ko se pri zaposlitvi svoje hčerke, ki je v zdravstvenem domu Radeče zdravnica, ni izločila iz postopkov zaposlitve. Zaposleni so županu povedali še, da naj bi jih direktorica pozivala h koriščenju letnega dopusta pred zakonskim iztekom roka zanj.

Pritožbe kar direktno na občino

Vseh obtožb Kus Sotoškova včeraj ni želela komentirati. Je bilo pa očitno, da ji je v bran stopil svet zavoda zdravstvenega doma Radeče. Predsednica Zdenka Hudoklin je prepričana da se »srž problema skriva v tem, da nekateri niso upoštevali hierarhije pritožb. Na svet zavoda namreč ni prišla nobena pritožba, na sindikat prav tako ne, tudi k direktorici ne, na občino pa očitno kar nekaj. Potrebno se je zavedati, da sta za dobro komunikacijo vedno potrebna dva,« je dejala Hudoklinova.

Kljub temu, da zdravstveni dom finančno dobro posluje, pa župan ni prepričan, da posluje transparentno, zato je za mnenje že povprašal pravnike. »Pravno mnenje bo kmalu tu in po tem bomo videli kako ravnati dalje,« pravi Režun.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --