-- OGLAŠEVANJE --

Preden satelit pošljejo v orbito, ga testirajo z Dewesoftovo napravo

-- OGLAŠEVANJE --

Noro. Prav takšno je bilo leto 2022 v trboveljskem podjetju Dewesoft, kjer so uspešno zaključili projekt, kjer testirajo satelite preden jih pošljejo v orbito, sklenili so strateško partnerstvo z nemškim HBK-jem in priključili so se misiji vrnitve človeka nazaj na Luno. V projektu Artemis preizkušajo tudi nove tehnologije potrebne za misijo na Mars. Dobili so 40 novih sodelavcev, novega direktorja in dosegli 30 odstotno rast z 75 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov.

Podobno rast v visokotehnološkem podjetju pričakujejo tudi v tem letu. Lani so namreč presegli vse napovedi »leto 2022 je bilo z vidika poslovanja za nas res izjemno,« ponosno povedo. Poudarek v naslednjem letu bo 50-odstotno povečanje proizvodnih zmogljivosti, kar bo zmanjšalo dolge dobavne roke. Pripravili so 8 milijonov evrov, ki jih bodo vložili v infrastrukturo podjetja.

Trenutno v Trbovljah dokončujejo dve dodatni nadstropji za proizvodnjo in razvoj, v prostorih nekdanje strojne tovarne na Obrtniški pa gradijo strojni park, kamor naj bi že letošnjo jesen preselili orodjarno.

Miniaturni izdelki tako napredni, da ne potrebujejo podpore računalnika

Leto 2023 bo v znamenju Obsidian-a, nove linije izdelkov, ki so zelo majhni, a tako napredni, da za podporo sploh več ne potrebujejo računalnika. Obenem obstoječim linijam znova in znova dodajajo nove funkcionalnosti. Poleg velikih korakov na področju izdelkov, se premiki dogajajo tudi v skupnem podjetju z velikim konkurentom, danes pa tudi partnerjem HBK-jem. Prve interoperabilne naprave bodo na trgu v drugem ali tretjem četrtletju, napovedujejo v Trbovljah, saj so že začeli vabiti podjetja v testno obdobje, da na manjši skupini preizkusijo rešitev. Nič drugega ni pričakovati, kot da je zanimanja že sedaj veliko, v Dewesoftu pa so prepričani, da je to priložnost za razvojni preskok.

Merilne naprave so praktično povsod. Ni industrije, ki ne bi nekaj testirala. Avtomobilska, vesoljska sta največji odjemalec Dewesofta, sicer pa tudi gradbeništvo, kmetijstvo, industrija zelenega prehoda …Zveneča imena sodelujejo z uspešnimi Zasavci. Rolls Royce, Daimler, Caterpillar, Siemens Gamesa, Volvo in mnoge druge. Po dolgoletnem trudu so z večjimi naročili v letu 2022 vstopili tudi v VW in Mercedes. Veliko sodelujejo s hrvaškim Rimacom, kjer za njihove električne motorje računajo izkoristek, da bi ta bil čim večji, medtem ko optimizirajo inverter in motor. Nova niša je vsekakor industrija zelenega prehoda, ki je trboveljske naprave postavila še na vetrne elektrarne.

Tilen Sotler

V prelomnem letu 2022 so stopili na pot generacijskim spremembam in zaposlovanju. Tilen Sotler (Več o Tilnu Sotlerju in njegovih Dewesoft začetkih – TUKAJ) je postal novi izvršni direktor podjetja, tričlanska uprava skupaj z Juretom Knezom in Urošem Rošerjem pa je po novem vrh Dewesoftove piramide. K dobrim 100 zaposlenim se je samo v lanskem letu priključilo 40 novih, z ustanavljanjem podružnic po svetu, ki so jih napovedali v začetku tega leta, pa se bo število sodelavcev samo še povečevalo. Bistvo Dewesofta, ki je priljubljen delodajalec, je ustvarjati okolje, v katerega se njihovi zaposleni vsako jutro radi vračajo. Zato ne preseneča njihov slogan »Mi smo Dewesoft,« Dewesoft so ljudje.

Dewesoft bo povečal proizvodnjo za 50 odstotkov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --