16.8 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.siAktualnoPovzročiš prometno nesrečo in pobegneš - je to nov trend na zasavskih...

Povzročiš prometno nesrečo in pobegneš – je to nov trend na zasavskih cestah?

Policisti so na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom oziroma trčenje dveh vozil z vzvratnimi ogledali. V zvezi s tem še zbirajo obvestila. V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma poškodovanje prednjih luči na osebnem vozilu, v zadevi pa zbirajo obvestila. Intervenirali so tudi v dveh primerih kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, zoper oba kršitelja pa vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so še sum kaznivega dejanja zatajitve, policisti glede tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so zasegli motorno kolo vozniku, ki je vozil tudi pod vplivom alkohola. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije zoper neznanega storilca, ki mu je oškodovanec nakazal denarna sredstva. V zvezi s tem še zbirajo obvestila, delovni teden pa so hrastniški policisti zaključili z obravnavanje prometne nesreče z udeležbo divjadi.

PP Trbovlje

V torek v popoldanskem času bili policisti obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Trbovljah, v četrtek v večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora zaradi nepravilno parkiranega vozila, zaradi česar je bilo kršiteljici izrečeno opozorilo. V večernem času so pa so prav tako še enkrat intervenirali v Trbovljah, kjer 50-letnik ni primerno zavaroval svojega psa, ki se je prosto sprehajal, zaradi česar zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja zlorabe bančne kartice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo. V torek so obravnavali prometni nesreči z udeležbo živali na območju Vač in Polšnika, imeli pa so tudi intervencijo v zasebnem prostoru na območju Litije, kjer so ugotovili elemente kaznivega dejanja zaradi povzročitve telesnih poškodb. Sledi zbiranje obvestil. Po zaključku preiskave bo zadeva posredovana na Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s pobegom na parkirišču. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov, če bodo povzročitelja izsledili, pa bodo zoper njega uvedli hitri postopek o prekršku. Obravnavali so še prometno nesrečo na območju Šmartnega pri Litiji med voznikoma osebnih vozil. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so znova obravnavali prometno nesrečo na območju Litije med voznikom osebnega vozil in motoristom. Na vozilih je nastala manjša škoda. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu. Imeli so še intervencijo v zasebnem prostoru na območju Litije, kjer so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V prometni nesreči na območju Šmartnega pri Litiji je na vozilu nastala manjša škoda, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu, v prometni nesreči s pobegom v Litiji pa še zbirajo informacije in bodo v primeru ugotovitve povzročitelja zoper njega uvedli hitri postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so na območju Zagorja intervenirali ob sporu dveh oseb, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku. V popoldanskem času je v parkirni hiši trgovine prišlo do manjše prometne nesreče, pri kateri je neznani voznik na parkirišču poškodoval zadnji del parkiranega vozila in s kraja odpeljal. V primeru ugotovitve povzročitelja bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku.

V torek občan je v našel očala z dioptrijo. Pri kontroli prometa v jutranjem času so policisti v Bevškem opazili vozilo v jarku. Ugotovili so, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala v jarek. Ker je šlo za manjšo materialno škodo, so policisti odstopili od ogleda in izdali obvestilo o odstopu.

V večernih urah so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku, v sredo so v Čemšeniku obravnavali prometno nesrečo z majhno poškodbo, kjer so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu, v četrtek ponoči pa so na območju Hrastnika obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi glasne glasbe. Kršitelju so izrekli opozorilo.

SORODNI ČLANKI:

Pijan se je znašal nad partnerko, sosedi in policisti, končal pa v pridržanju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X