11.4 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualnoPodpisana pogodba, ki oznanja pričetek gradnje Ledenice

Podpisana pogodba, ki oznanja pričetek gradnje Ledenice

Danes so na Občini Trbovlje podpisali pogodbo s podjetjem AGM Nemec za gradnjo Športnega parka Ledenica. Zasavsko podjetje je bilo namreč tudi edino prijavljeno na razpis. 

Preureditev Ledenice naj bi izboljšala kakovost bivanjskega okolja, prispevala k ureditvi zgornjega dela mesta, predvsem pa nudila številne možnosti za rekreacijo in preživljanje prostega časa, so prepričani na občini. “Gre za edinstven takšen projekt v naši regiji, ki bo namenjen vsem generacijam.”

Po dolgih letih prizadevanj in želja, da se omenjeno območje uredi, se bodo v letošnjem letu, predvidoma do sredine februarja začela dela, ki naj bi trajala do druge polovice avgusta 2021. Uradno odprtje načrtujejo v zadnjem tednu avgusta, v tednu pred novim šolskim letom.

Motorik park, prostor za rolkanje, balvanske stene …

Športni park Ledenica bo zajemal rolkarski poligon s plezalnima balvanoma in s tribunami ter brvjo, ki bo povezovala dva dela športnega parka. Prav tako bo na Ledenici urejena pešpot in motorikpark. Urejen pa bo tudi del ob Trboveljščici, kjer bodo ljudje lahko posedali in se družili. Motorikpark bo zajemal območje, namenjeno vsem starostim – starejšim, ki bodo lahko na zunanjih športnih napravah ohranjali svojo fizično pripravljenost, območje zunanjega fitnesa bo namenjeno ljubiteljem fitnesa, otroci pa bodo lahko uživali na območju otroških igral.

Tudi v zgornjih Trbovljah bodo urejali

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...