12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoTudi v zgornjih Trbovljah bodo urejali

Tudi v zgornjih Trbovljah bodo urejali

Področje trboveljske Ledenice je trenutno zanemarjeno, zapuščeno, urejeno le toliko, kolikor ga urejajo mladi in kosi komunala.

Rolkarski park, otroško igrišče, razgledna ploščad …

V nekaj letih bo tu nastal rolkarski park z večnamenskim prostorom in razgledno ploščadjo, otroško igrišče s sprehajalnimi potmi in brvjo, ki bo povezala levo in desno stran Trboveljščice. Uredili bodo tudi parkirišča, načrt za ureditev območja Ledenice predstavijo na občini Trbovlje.

Za projektno dokumentacijo je občina odštela dobrih 28.500 evrov, za odkupe zemljišč pa 23.300 evrov.

Mladi navdušeni nad projektom

Leto in pol so porabili za izdelavo PGD in PZI dokumentacije celotne ureditve območja Ledenica ter za nakup vseh potrebnih zemljišč. “Potrebno je bilo izvesti vse zahteve soglasodajalcev, vključno z izdelavo hidrološke študije zaradi vpetosti potoka. Dokumentacija je bila februarja zaključena in predstavljena mladim, ki uporabljajo Ledenico. Pripomb ni bilo, predstavljeni projekt so sprejeli z navdušenjem,” pravijo na občini Trbovlje.

Park bo sicer namenjen vsem starostnim skupinam za kvalitetno preživljanje prostega časa, saj v zgornjem delu mesta ni urejene skupne površine za okoliške prebivalce.

Čakajo na razpis za infrastrukturo

Projektantska ocena del znaša približno milijon evrov z DDV. Pri tem občina poudarja, da gre za projektantsko oceno. Zdaj čakajo na primerne razpise, na katere bi lahko prijavili projekt in pridobila sredstva: “Upamo, da bodo kmalu na voljo razpisi za infrastrukturo. Sicer pa je projekt lahko zaradi obsežnosti del in finančnega načrta razdeljen v tri ločene sklope, kar pomeni, da lahko občina k investiciji pristopi postopoma.”

Še letos shramba za športne rekvizite

Še letos pa bodo uporabnikom Ledenice postavili leseno barako, kjer bodo lahko shranjevali športne rekvizite, pomoč s strani komunale in organizacijo ter plačilo odvoza vseh odpadkov pa so jim že zagotovili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...