-- OGLAŠEVANJE --

Pes na povodcu, v žepu pa vrečka za iztrebke, sicer – do 200 evrov kazni

-- OGLAŠEVANJE --

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje poziva občane Hrastnika, da na javnih površinah pse vodijo na povodcih, odstranijo iztrebke ter spoštujejo druge prepovedi in omejitve na javnih površinah. Začeli so namreč izvajati poostren nadzor, kateremu ob kršitvah (lahko) sledijo tudi denarne kazni.

V Odloku o urejanju in čiščenju javnih in drugih površin na območju občine Hrastnik je namreč natančno predpisano, kaj se sme in kaj ne v zvezi s psi na javnih površinah, v izogib temu, da si z nespoštovanjem predpisov seveda lastniki ne “prislužijo” denarne kazni. Predpisana globa za prepovedana ravnanja je v višini 100 evrov oziroma 120 evrov za fizično osebo.

“Opozarjamo tudi na določbe Zakona o zaščiti živali, ki v 11. členu določa, da mora skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Tudi za ta prekršek je predpisana globa 200 evrov za fizično osebo,” dodajajo na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Zasavje.

Predpise je seveda potrebno spoštovati ves čas, ne glede na napovedane kontrole, bo pa, kot so napovedali, med 25. in 29. aprilom izveden poostren nadzor pooblaščenih uradnih oseb MIR Zasavje.

SORODNI ČLANKI:

Redarji na pohodu: 100 evrov za pasji kakec in 200 evrov za psa, ki ni na povodcu!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --