-- OGLAŠEVANJE --

Ob spustu bodo poskrbeli še za čistejšo Savo

-- OGLAŠEVANJE --

“Očistimo občino Litija, očistimo reko Savo!” je geslo čistilne akcije, ki jo organizirajo v Litiji, kjer bodo posebno pozornost namenili čiščenju brežin reke Save.

Skupno akcijo bodo izvedli 23. marca. Posamezniki se čiščenja nesnage lahko udeležijo v svojem kraju ali ob reki Savi, kjer bodo poskrbeli za brežine. Za informacije o zbirnem mestu, tisti, ki si želijo prispevati k bolj čisti okolici, kontaktirajo mestno oziroma krajevno skupnost, ki bo poskrbela tudi za vrečke in rokavice. Na območju občine Litija se bodo za odvoz smeti vzdolž reke Save organizirali člani PGD Litija, Gorska reševalna zveza bo poskrbela za varnost z namestitvijo vrvne ograje od litijskega mostu dolvodno.

Smeti pobirajo kar iz čolna

K sodelovanju so bili povabljeni tudi člani Rafting kluba Vidra, ki sicer reko Savo čistijo že več kot 30 let. “Vedno pokažemo voljo in smo zraven, tako kot smo bili pri pomoči med poplavami. Tudi tokrat se bomo odzvali. Obvestilo smo že posredovali prijateljskim društvom, veslačem in drugim. Tudi z društvom Savski gusarji smo redno na vezi,” nam je povedal predsednik društva Marko Adamovič. Akcije se bodo udeležili na gumenjaku. “Kar je možno, poberemo iz čolna, se pa tudi ustavimo in počistimo sipine,” je pojasnil. Ob spustih pogosto poskrbijo za odstranjevanje smeti iz reke Save od Litije pa vse do Zagorja, tudi do Hrastnika so se že popeljali s tem namenom. Tokrat bodo za čistejšo Savo in njene brežine poskrbeli ob veslanju od Kresnic do Litije.

Ste se že prijavili na čistilno akcijo?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --